Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kyckling med rosmarin och citron

4 av 1 röst
Kyckling med rosmarin och citron

Jag var så himla sugen på någon god kycklingrätt som inte är så himla “tung” och mastig och kom fram till denna goda kyckling med rosmarin och citron.

Ett recept som kommer att ätas många gånger här hemma, speciellt med tanke på att vi har börjat minska ner på mejerier, förutom smör då, för smör kan man inte vara utan!

Jag valde att använda mig av kycklingfilé, men detta kan du göra med minutfiléer, kycklinglårfilé eller med kycklinginnerfilé om du vill.

För dig som inte tycker om rosmarin, så går det nog lika bra med timjan, men det var faktiskt otroligt gott med rosmarin och citron i denna rätten.

Servera med lite blomkålsris, eller kanske lite vitkålsgratäng? En god kall vitlökssås passar jättebra till dessutom.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Om du har kycklingfilé, så ska du skära ner filéerna längs mitten, så att du får två stycken platta filéer. Tänk minutfilé.
  • Värm en stekpanna och bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra.Dom ska bara få lite färg och så vill man stänga porerna på köttet.
  • Under tiden som du steker kycklingen så kan du skiva löken, hacka vitlöken och riva zesten av en halv citron.
  • Lägg sedan lök, vitlök och citronzest i en ugnsform. Häll på 0,5 dl olivolja, saften från en citron och kycklingfonden. Tillsätt rosmarin och blanda runt.
  • Lägg i kycklingen i ugnsformen och vänd runt den så att den får sås överallt.
  • Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.
  • När det gått 15 minuter så tar du ut formen och lägger på några skivor citron och klickar ut smöret.Ställ in igen i cirka 10-15 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.
  • Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Kyckling med rosmarin och citron”

  1. Jag tycker receptet verkar jättegott men man kan inte först steka en tunn file runt om. Sedan ugnssteka 15 min. Därefter igen 10-15 min. Det är alldeles för lång tid. Den blir helt torrschampo överstekt. Men jag gillar verkligen dina recept

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg