Kyckling med rosmarin och citron

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Jag var så himla sugen på någon god kycklingrätt som inte är så himla "tung" och mastig och kom fram till denna goda kyckling med…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kyckling med rosmarin och citron | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Jag var så himla sugen på någon god kycklingrätt som inte är så himla "tung" och mastig och kom fram till denna goda kyckling med rosmarin och citron.

Ett recept som kommer att ätas många gånger här hemma, speciellt med tanke på att vi har börjat minska ner på mejerier, förutom smör då, för smör kan man inte vara utan!

Jag valde att använda mig av kycklingfilé, men detta kan du göra med minutfiléer, kycklinglårfilé eller med kycklinginnerfilé om du vill.

För dig som inte tycker om rosmarin, så går det nog lika bra med timjan, men det var faktiskt otroligt gott med rosmarin och citron i denna rätten.

Servera med lite blomkålsris, eller kanske lite vitkålsgratäng? En god kall vitlökssås passar jättebra till dessutom.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 100 g Gul lök
 0,50 dl Olivolja
 2 st Citroner
 1 dl KycklingfondUtspädd och klar.
 1 msk Torkad rosmarinEller 2 msk färsk rosmarin.
 Svartpeppar, nymalen
 50 g SmörByt ut mot 0,5 dl olivolja om det ska vara helt mejerifritt.

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Om du har kycklingfilé, så ska du skära ner filéerna längs mitten, så att du får två stycken platta filéer. Tänk minutfilé.

3

Värm en stekpanna och bryn kycklingen i lite olja.
Salta och peppra.

Dom ska bara få lite färg och så vill man stänga porerna på köttet.

4

Under tiden som du steker kycklingen så kan du skiva löken, hacka vitlöken och riva zesten av en halv citron.

5

Lägg sedan lök, vitlök och citronzest i en ugnsform.
Häll på 0,5 dl olivolja, saften från en citron och kycklingfonden.
Tillsätt rosmarin och blanda runt.

6

Lägg i kycklingen i ugnsformen och vänd runt den så att den får sås överallt.

7

Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.

8

När det gått 15 minuter så tar du ut formen och lägger på några skivor citron och klickar ut smöret.

Ställ in igen i cirka 10-15 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

9

Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Gul lök
 0,50 dl Olivolja
 2 st Citroner
 1 dl KycklingfondUtspädd och klar.
 1 msk Torkad rosmarinEller 2 msk färsk rosmarin.
 Svartpeppar, nymalen
 50 g SmörByt ut mot 0,5 dl olivolja om det ska vara helt mejerifritt.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Om du har kycklingfilé, så ska du skära ner filéerna längs mitten, så att du får två stycken platta filéer. Tänk minutfilé.

3

Värm en stekpanna och bryn kycklingen i lite olja.
Salta och peppra.

Dom ska bara få lite färg och så vill man stänga porerna på köttet.

4

Under tiden som du steker kycklingen så kan du skiva löken, hacka vitlöken och riva zesten av en halv citron.

5

Lägg sedan lök, vitlök och citronzest i en ugnsform.
Häll på 0,5 dl olivolja, saften från en citron och kycklingfonden.
Tillsätt rosmarin och blanda runt.

6

Lägg i kycklingen i ugnsformen och vänd runt den så att den får sås överallt.

7

Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter.

8

När det gått 15 minuter så tar du ut formen och lägger på några skivor citron och klickar ut smöret.

Ställ in igen i cirka 10-15 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

9

Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.

Kyckling med rosmarin och citron
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida