Kyckling och broccolipaj

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Paj och en sallad... det är något jag sällan kan tycka illa om. En otroligt god lunch för hela familjen. Just den här pajen innehåller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kyckling och broccolipaj
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivet
SvårighetsgradMedel

Paj och en sallad... det är något jag sällan kan tycka illa om. En otroligt god lunch för hela familjen.

Just den här pajen innehåller kyckling och brocccoli, men paj är lite som omelett, man kan ta lite av det man har hemma och göra sin egen kylskåpsrensning.

Kycklingen som jag använde var en vanligt butiksköpt grillad kyckling som jag hade plockat köttet från, men det går lika bra att använda kycklingfilé som man har, bara det är tillagad kyckling.

DelaTweetSparaDelaBigOven
Kyckling och broccolipaj
Mängd6 Portioner
Förberedelse45 minTillagning40 minTotalt1 tim 25 min
Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 250 g Kyckling (tillagad)
 70 g Purjolök
 2 st Vitlöksklyftor
 5 Ägg
 100 g Ost (riven)
Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Skär upp kyckling, broccoli och purjolöken i lagom stora bitar.

8

Fräs de i en panna i olivoljan så att broccolin blir lite mjukare. Pressa vitlöken över och salta och peppra. Lägg upp i pajskalet.

9

Vispa ihop ägg och grädde och krydda med lite salt och peppar. Det går bra att ta lite örter i dessutom om du vill få mer smak på det.

10

Strö osten över kycklingen i pajskalet och slå över äggstanningen.

11

Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Håll koll på pajen så att den inte får för mycket färg, då får du täcka den med lite folie sista tiden.

12

Ett tips är att ha lite aluminiumfolie under formen i ugnen ifall det skulle rinna över eller om man använder springform så kan det eventuellt rinna igenom lite vätska innan äggen börjat stelna.

13

När pajen har satt sig helt och fått fin färg, då är den klar att serveras.

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 250 g Kyckling (tillagad)
 70 g Purjolök
 2 st Vitlöksklyftor
 5 Ägg
 100 g Ost (riven)

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Skär upp kyckling, broccoli och purjolöken i lagom stora bitar.

8

Fräs de i en panna i olivoljan så att broccolin blir lite mjukare. Pressa vitlöken över och salta och peppra. Lägg upp i pajskalet.

9

Vispa ihop ägg och grädde och krydda med lite salt och peppar. Det går bra att ta lite örter i dessutom om du vill få mer smak på det.

10

Strö osten över kycklingen i pajskalet och slå över äggstanningen.

11

Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Håll koll på pajen så att den inte får för mycket färg, då får du täcka den med lite folie sista tiden.

12

Ett tips är att ha lite aluminiumfolie under formen i ugnen ifall det skulle rinna över eller om man använder springform så kan det eventuellt rinna igenom lite vätska innan äggen börjat stelna.

13

När pajen har satt sig helt och fått fin färg, då är den klar att serveras.

Kyckling och broccolipaj

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida