Kyckling och broccolipaj

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Paj och en sallad... det är något jag sällan kan tycka illa om. En otroligt god lunch för hela familjen. Just den här pajen innehåller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kyckling och broccolipaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse45 minTillagning40 minTotalt1 tim 25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Paj och en sallad... det är något jag sällan kan tycka illa om. En otroligt god lunch för hela familjen.

Just den här pajen innehåller kyckling och brocccoli, men paj är lite som omelett, man kan ta lite av det man har hemma och göra sin egen kylskåpsrensning.

Kycklingen som jag använde var en vanligt butiksköpt grillad kyckling som jag hade plockat köttet från, men det går lika bra att använda kycklingfilé som man har, bara det är tillagad kyckling.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 250 g Kyckling (tillagad)
 70 g Purjolök
 5 Ägg
 100 g Ost (riven)

 

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Skär upp kyckling, broccoli och purjolöken i lagom stora bitar.

8

Fräs de i en panna i olivoljan så att broccolin blir lite mjukare. Pressa vitlöken över och salta och peppra. Lägg upp i pajskalet.

9

Vispa ihop ägg och grädde och krydda med lite salt och peppar. Det går bra att ta lite örter i dessutom om du vill få mer smak på det.

10

Strö osten över kycklingen i pajskalet och slå över äggstanningen.

11

Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Håll koll på pajen så att den inte får för mycket färg, då får du täcka den med lite folie sista tiden.

12

Ett tips är att ha lite aluminiumfolie under formen i ugnen ifall det skulle rinna över eller om man använder springform så kan det eventuellt rinna igenom lite vätska innan äggen börjat stelna.

13

När pajen har satt sig helt och fått fin färg, då är den klar att serveras.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 200 g Broccoli
 250 g Kyckling (tillagad)
 70 g Purjolök
 5 Ägg
 100 g Ost (riven)

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Sätt ugnen på 200 grader.

7

Skär upp kyckling, broccoli och purjolöken i lagom stora bitar.

8

Fräs de i en panna i olivoljan så att broccolin blir lite mjukare. Pressa vitlöken över och salta och peppra. Lägg upp i pajskalet.

9

Vispa ihop ägg och grädde och krydda med lite salt och peppar. Det går bra att ta lite örter i dessutom om du vill få mer smak på det.

10

Strö osten över kycklingen i pajskalet och slå över äggstanningen.

11

Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Håll koll på pajen så att den inte får för mycket färg, då får du täcka den med lite folie sista tiden.

12

Ett tips är att ha lite aluminiumfolie under formen i ugnen ifall det skulle rinna över eller om man använder springform så kan det eventuellt rinna igenom lite vätska innan äggen börjat stelna.

13

När pajen har satt sig helt och fått fin färg, då är den klar att serveras.

Kyckling och broccolipaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida