Kyckling och grönsaker i kokosgrädde

16
Innehåll
Det här receptet på kyckling och grönsaker i kokosgrädde är ett sånt recept som jag jag bara
höftade fram när vi hade tagit fram lite kycklinginnerfilé som
behövde ätas.
Familjen gjorde en vanlig nudelwok, men jag ville inte ha nudlar av
något slag, så jag gjorde detta istället med kokosgrädde.
Resultatet blev riktigt gott och så himla lättlagat.
Men, om du skulle vilja ha lite nudlar med, så kan du tillsätta lite shiratakinudlar som får puttra med på slutet, det tror jag blir riktigt bra det med.
Total tid:
20 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 250 g Benfri kyckling
- 200 g Morot
- 200 g Vitkål
- 100 g Haricots verts
- 100 g Gul lök
- 10 st Minimajs
- 5 st Finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk Sambal oelek
- 1 msk Färsk riven ingefära
- 250 ml Kokosgrädde
- 1,5 msk Kycklingfond, koncentrerad
- 3 msk Tamarisoja
- Saften från 1 lime
- Färsk hackad koriander
- Sesamolja eller kokosolja att steka i
Instructions
- Putsa kycklingen och skär ner i mindre bitar.
- Strimla löken, vitkålen och moroten.
- Hetta upp en panna på hög värme med olja i och tillsätt vitlök, sambal och ingefära och rör om snabbt så det inte bränner vid.
- Tillsätt kycklingen och låt den brynas lite.
- Häll på kokosgrädde, soja och kycklingfond.
- Lägg i haricots verts och minimajs och låt allt koka upp och puttra lite tills det att morötterna har lite tuggmotstånd kvar.
- Toppa med hackad koriander om du tycker om det och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!