Kyckling och grönsaker i kokosgrädde

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här receptet på kyckling och grönsaker i kokosgrädde är ett sånt recept som jag jag bara höftade fram när vi hade tagit fram lite…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
kyckling och gronsaker i kokosgradde Kyckling och grönsaker i kokosgrädde

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här receptet på kyckling och grönsaker i kokosgrädde är ett sånt recept som jag jag bara höftade fram när vi hade tagit fram lite kycklinginnerfilé som behövde ätas.
Familjen gjorde en vanlig nudelwok, men jag ville inte ha nudlar av något slag, så jag gjorde detta istället med kokosgrädde.

Resultatet blev riktigt gott och så himla lättlagat.

Men, om du skulle vilja ha lite nudlar med, så kan du tillsätta lite shiratakinudlar som får puttra med på slutet, det tror jag blir riktigt bra det med.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 250 g Benfri kycklingInnerfilé, lårfilé eller vanlig kycklingfilé funkar fint.
 200 g Morot
 200 g Vitkål
 100 g Haricots verts
 100 g Gul lök
 10 st Minimajs
 5 st Finhackade vitlöksklyftor
 1 msk Sambal oelek
 1 msk Färsk riven ingefära
 250 ml Kokosgrädde
 1,50 msk Kycklingfond, koncentrerad
 3 msk Tamarisoja
 Saften från 1 lime
 Färsk hackad korianderValfritt
 Sesamolja eller kokosolja att steka i
ANNONS

 

Gör så här:

1

Putsa kycklingen och skär ner i mindre bitar.

2

Strimla löken, vitkålen och moroten.

3

Hetta upp en panna på hög värme med olja i och tillsätt vitlök, sambal och ingefära och rör om snabbt så det inte bränner vid.

4

Tillsätt kycklingen och låt den brynas lite.

5

Tillsätt lök, morot och vitkål och låt det hela fräsa med lite.

6

Häll på kokosgrädde, soja och kycklingfond.

7

Lägg i haricots verts och minimajs och låt allt koka upp och puttra lite tills det att morötterna har lite tuggmotstånd kvar.

8

Pressa limesaft över allt och smaka av med salt och peppar.

9

Toppa med hackad koriander om du tycker om det och servera direkt.

kyckling och gronsaker i kokosgradde1 Kyckling och grönsaker i kokosgrädde

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Benfri kycklingInnerfilé, lårfilé eller vanlig kycklingfilé funkar fint.
 200 g Morot
 200 g Vitkål
 100 g Haricots verts
 100 g Gul lök
 10 st Minimajs
 5 st Finhackade vitlöksklyftor
 1 msk Sambal oelek
 1 msk Färsk riven ingefära
 250 ml Kokosgrädde
 1,50 msk Kycklingfond, koncentrerad
 3 msk Tamarisoja
 Saften från 1 lime
 Färsk hackad korianderValfritt
 Sesamolja eller kokosolja att steka i

Instruktioner

1

Putsa kycklingen och skär ner i mindre bitar.

2

Strimla löken, vitkålen och moroten.

3

Hetta upp en panna på hög värme med olja i och tillsätt vitlök, sambal och ingefära och rör om snabbt så det inte bränner vid.

4

Tillsätt kycklingen och låt den brynas lite.

5

Tillsätt lök, morot och vitkål och låt det hela fräsa med lite.

6

Häll på kokosgrädde, soja och kycklingfond.

7

Lägg i haricots verts och minimajs och låt allt koka upp och puttra lite tills det att morötterna har lite tuggmotstånd kvar.

8

Pressa limesaft över allt och smaka av med salt och peppar.

9

Toppa med hackad koriander om du tycker om det och servera direkt.

kyckling och gronsaker i kokosgradde1 Kyckling och grönsaker i kokosgrädde

Kyckling och grönsaker i kokosgrädde
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida