Kyckling under täcke

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 70 röster - Betygsätt

Är du på jakt efter ett underbart gott kycklingrecept? Då ska du testa att göra min kyckling under täcke. Det är en enkel vardagsrätt med…

Läs mer 7 kommentarer Skriv ut
Kyckling under täcke
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Är du på jakt efter ett underbart gott kycklingrecept? Då ska du testa att göra min kyckling under täcke. Det är en enkel vardagsrätt med enkla smaker som går snabbt att tillaga. Dessutom är den enkel att kombinera med goda tillbehör.

Innehållsförteckning

  1. Recept på kyckling - Få till en perfekt sås
  2. Vilken kyckling ska jag välja till receptet?
  3. Tillbehör till kyckling
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Kyckling under täcke är en variant på ett annat recept på min sida som är otroligt gott och enkelt att göra, nämligen Torsk under täcke. Sist jag lagade den rätten så tänkte jag att det måste bli lika välsmakande med kyckling, så jag var tvungen att testa och tweakade receptet lite. Resultatet blev ett kyckling recept som nu är en uppskattad favorit i familjen!

Kycklingrecept - Få till en perfekt sås!

När jag bytte ut torsk mot kyckling så blev resultatet riktigt gott och bra. Enkla kyckling recept är standard i vårt kök och nu ska jag berätta mer om den lena såsen.

I det här receptet på kyckling har jag gjort såsen på smetana och grädde. Det blir en mycket mättande och gräddig sås. Om du inte har smetana hemma så kan du använda crème fraiche istället.

Till kryddningen har jag använt kryddsättning som de flesta har hemma. Det är därför det här är en perfekt vardagsrätt. Du behöver hela enkelt inte köpa hem en massa ingredienser.

Purjolök, dijonsenap, vitlök och riven ost bidrar alla till den goda smaken. Välj gärna en smakrik ost med hög fetthalt för att LCHF-optimera receptet så mycket som möjligt.

Vilken kyckling ska jag välja till receptet?

I mitt kyckling recept har jag valt att använda kycklinglårfilé. Det är nämligen en styckdel som är otroligt saftig och mör. Eftersom delen innehåller mycket fett så är den dessutom optimal för LCHF. Kyckling tenderar annars att vara en fettsnål proteinkälla.

Om du inte har någon kycklinglårfilé hemma så kan du även använda kycklingfilé som du strimlar. Då ändras dock näringsvärdet och maträttens fettnivå minskar.

Tillbehör till kyckling

Normalt sett kanske man skulle vilja servera ris till ett sånt här krämigt kycklingrecept, men det funkar ju inte så bra för oss som äter lchf eller keto. Men, det går ju att göra till exempel blomkålsris.

Jag serverade lite smörstekt vitkål till kycklingen, men man kan lika gärna göra ett gott blomkålsmos till om man vill, eller bara lite smörstekta grönsaker. Smörstekt broccoli, paprika, lök och zucchini blir mycket gott till kyckling. Här är det bara fantasin som sätter stopp! Eftersom det här receptet på kyckling har en klassisk smak så passar de flesta tillbehör riktigt bra till rätten.

Jag rekommenderar dig att dessutom servera en härlig, fräsch sallad till maten för att få lite krispighet.

Näringsvärden

Ett kycklingrecept innehåller alltid hög proteinnivå och det här får dessutom en extra skjuts av all god ost. Det samma gäller för fettnivån där alla mejeriprodukter och osten bidrar stort.

Näringsinnehåll för detta goda kycklingrecept
(Näringsvärden från Kostbevakningen)

Maträtten är perfekt för dig som äter både strikt och liberal LCHF. Den innehåller nämligen bara runt 5,5 gram kolhydrater per portion. Hur många kolhydrater hela måltiden innehåller beror på vilka slags tillbehör du väljer.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g KycklinglårfiléEller kycklingfilé om du hellre vill
 75 g Purjolök
 2 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte hittar Smetana
 2 deciliter Grädde
 0,50 dl Hackad persilja
 1,50 msk Dijonsenap
 150 g Riven ost
 Nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

1

Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja+smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.

Kyckling under täcke

2

Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.

Kyckling under täcke

3

Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.

Kyckling under täcke

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 70

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g KycklinglårfiléEller kycklingfilé om du hellre vill
 75 g Purjolök
 2 deciliter SmetanaEller creme fraiche om du inte hittar Smetana
 2 deciliter Grädde
 0,50 dl Hackad persilja
 1,50 msk Dijonsenap
 150 g Riven ost
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Skär upp kycklingen i mindre bitar.
Bryn de i lite olja+smör så de får lite färg. Krydda med lite örtsalt och svartpeppar.

Kyckling under täcke

2

Lägg upp kycklingen i en ugnsfast form.
Strimla purjolöken och lägg ovanpå.

Kyckling under täcke

3

Blanda ihop resterande ingredienser till en smet och fördela över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter tills allt har fått en fin gyllene färg.

Kyckling under täcke

Kyckling under täcke
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida