Kycklingfärsbiffar med citron och örter
1
Dessa superenkla kycklingfärsbiffar med smak av citron och lite färska örter är riktigt goda.
Just kyckling är inte så himla fett, så det gäller att få med lite fett i tillbehören sen, men det är inte så svårt.
När det gäller valet av örter, så har jag använt mig av basilika och persilja, men man kan använda sig av t ex mynta eller oregano om man tycker om det.
Om du använder mynta, testa då att ta lite lime i biffarna då med, en perfekt kombo.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g Kycklingfärs
- 2 Vitlöksklyftor (hackade)
- 2 ägg
- 2 msk Pressad citron
- 2 tsk Srirachasås
- 2 msk Kycklingfond
- 0,75 dl Pofiber
- 2 tsk Örtsalt
- 2 msk Färsk hackad persilja
- 2 msk Färsk hackad basilika
- Lite nymalen svartpeppar
Förslag på sås
- Vitlöksdipp
- Kall myntasås
- Crème Toum
- Tomat & basilikasås
Förslag på tillbehör
- Smörstekt brysselkål, morot och rödlök
- Krämig rättikagratäng
- Blomkål- och broccolimos
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
- När du är nöjd med smaken, stek i medelvarm stekpanna tills de är genomstekta, alternativt så steker du på de så de får lite yta och kör klart de i ugnen på 150 grader. Denna smeten går inte att forma till biffar i handen, utan använd en matsked och klicka ut de direkt i stekpannan och platta till de lite.
- Ät direkt med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!