Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kycklingfärsbiffar med citron och örter

5 av 2 röster
Kycklingfärsbiffar med citron och örter

Dessa superenkla kycklingfärsbiffar med smak av citron och lite färska örter är riktigt goda.
Just kyckling är inte så himla fett, så det gäller att få med lite fett i tillbehören sen, men det är inte så svårt.
När det gäller valet av örter, så har jag använt mig av basilika och persilja, men man kan använda sig av t ex mynta eller oregano om man tycker om det.
Om du använder mynta, testa då att ta lite lime i biffarna då med, en perfekt kombo.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Förslag på sås

  • Vitlöksdipp
  • Kall myntasås
  • Crème Toum
  • Tomat & basilikasås

Förslag på tillbehör

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
  • Stek ett litet stekprov i lite olivolja och smaka av så att alla smaker sitter där de ska. Kanske behövs det lite mer salt och peppar, eller mer av andra kryddor.
  • När du är nöjd med smaken, stek i medelvarm stekpanna tills de är genomstekta, alternativt så steker du på de så de får lite yta och kör klart de i ugnen på 150 grader. Denna smeten går inte att forma till biffar i handen, utan använd en matsked och klicka ut de direkt i stekpannan och platta till de lite.
  • Ät direkt med goda tillbehör.
    Kycklingfärsbiffar med citron och örter
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg