Kycklingfärsbiffar med citron och örter

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Dessa superenkla kycklingfärsbiffar med smak av citron och lite färska örter är riktigt goda. Just kyckling är inte så himla fett, så det gäller att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kycklingfärsbiffar med citron och örter
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa superenkla kycklingfärsbiffar med smak av citron och lite färska örter är riktigt goda.
Just kyckling är inte så himla fett, så det gäller att få med lite fett i tillbehören sen, men det är inte så svårt.
När det gäller valet av örter, så har jag använt mig av basilika och persilja, men man kan använda sig av t ex mynta eller oregano om man tycker om det.
Om du använder mynta, testa då att ta lite lime i biffarna då med, en perfekt kombo.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 Vitlöksklyftor (hackade)
 2 Ägg
 2 msk Kycklingfond
 0,75 dl Pofiber
 2 tsk Örtsalt
 2 msk Färsk hackad persilja
 2 msk Färsk hackad basilika
 Lite nymalen svartpeppar
Förslag på sås
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

2

Stek ett litet stekprov i lite olivolja och smaka av så att alla smaker sitter där de ska. Kanske behövs det lite mer salt och peppar, eller mer av andra kryddor.

3

När du är nöjd med smaken, stek i medelvarm stekpanna tills de är genomstekta, alternativt så steker du på de så de får lite yta och kör klart de i ugnen på 150 grader.
Denna smeten går inte att forma till biffar i handen, utan använd en matsked och klicka ut de direkt i stekpannan och platta till de lite.

4

Ät direkt med goda tillbehör.

Kycklingfärsbiffar med citron och örter

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 Vitlöksklyftor (hackade)
 2 Ägg
 2 msk Kycklingfond
 0,75 dl Pofiber
 2 tsk Örtsalt
 2 msk Färsk hackad persilja
 2 msk Färsk hackad basilika
 Lite nymalen svartpeppar
Förslag på sås
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

2

Stek ett litet stekprov i lite olivolja och smaka av så att alla smaker sitter där de ska. Kanske behövs det lite mer salt och peppar, eller mer av andra kryddor.

3

När du är nöjd med smaken, stek i medelvarm stekpanna tills de är genomstekta, alternativt så steker du på de så de får lite yta och kör klart de i ugnen på 150 grader.
Denna smeten går inte att forma till biffar i handen, utan använd en matsked och klicka ut de direkt i stekpannan och platta till de lite.

4

Ät direkt med goda tillbehör.

Kycklingfärsbiffar med citron och örter

Kycklingfärsbiffar med citron och örter
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida