Kycklingfärsbiffar med fetaost

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Dessa kycklingfärsbiffar med fetaost och en liten touch av citron är riktigt goda. Superenkla att tillaga och passar både till lunch och middag. Tack vare…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kycklingfärsbiffar med fetaost
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa kycklingfärsbiffar med fetaost och en liten touch av citron är riktigt goda. Superenkla att tillaga och passar både till lunch och middag.

Tack vare biffarna så får du goda smaker som får dig att tänka på Medelhavet. Dessutom är receptet enkelt att följa och ingredienserna är både vanliga och smakrika.

Innehållsförteckning

  1. Med smak av Medelhavet
  2. Vad ska jag servera till?
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Det är inte jätteofta jag köper hem kycklingfärs, men när jag väl gör det så blir det ofta olika varianter av kycklingfärsbiffar. Denna gången så gjorde jag en variant som innehöll fetaost, oregano, vitlök och en liten touch av citron.

Det visade sig bli magiskt gott och min fru utbrast efter första tuggan: "Oj, vad goda de blev!". Då ska det även tilläggas att hon verkligen inte var sugen på några kycklingfärsbiffar överhuvudtaget.

Det här är alltså ett recept att överraska även de tveksamma med!

Kycklingfärsbiffar på en rund tallrik sedda uppifrån med en skål coleslaw bredvid.

Kycklingfärsbiffar med smak av medelhavet

Kycklingsfärs är kanske inte den vanligaste proteinkällan för alla som äter LCHF. Det är nämligen ett relativt magert kött som behöver hjälp på traven för att få en hög fettnivå. Men med tanke på hur goda dessa biffar är så är det värt att köpa hem kycklingfärs.

Om du kombinerar biffarna med en god sås, till exempel tzatziki, då får du direkt mer fett i maten.

Kycklingfärsbiffarna ska kryddas rejält med en mängd goda smaker för att få fram den rätta Medelhavssmaken. Jag har valt en kombination av bland annat vitlök, oregano, citron, fetaost och sambal oelek.

Du kommer snabbt att märka hur gott det doftar i köket när du steker dem.

Genom att ha i grekisk yoghurt så får du till en bra konsistens på smeten. Då minskar du risken för att biffarna blir för torra eller för lösa.

Vad ska jag servera till?

Om du vill ha några goda tillbehör till kycklingfärsbiffarna, då kan jag varmt rekommendera rostad spetskål, lite tzatziki och kanske bara en god tomatsallad till. På så vis får du en god grekisk touch på middagsbordet.

Annars är en coleslaw alltid riktigt gott till den här typen av mat. Testa även gärna lite ugnsrostad blomkål.

Du kan servera det mesta till dessa biffar, men välj gärna någon krämig sås eller röra.

Näringsvärde

När vi lägger in alla ingredienser för dessa biffar på Kostbevakningen så kommer vi fram till följande näringsvärden för hela receptet. Det ger snabbt en bra översikt över vad du får i dig.

Näringsvärden för dessa kycklingfärsbiffar

Det är en del kolhydrater i kycklingfärsbiffarna, bland annat från fetaosten och den grekiska yoghurten. Det är dock minimalt med kolhydrater per portion.

Som du ser så är det mycket kolhydrater från oreganon, men du behöver inte bekymra dig för kolhydrater från kryddor.

Biffarna innehåller gott om både protein och fett, mycket tack vare den smakrika fetaosten.

Är det vanliga pannbiffar dom du egentligen ville ha recept på, då ska du spana in mitt goda recept på pannbiffar.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 100 g Gul lök, finhackad
 4 st Vitlöksklyftor, hackad/riven
 Rivet skal från 0,5 citron
 150 g Fetaost, smulad
 1 tsk Sambal oelekValfritt
 1 msk Pressad citron
 1 tsk Salt
 Nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienser till färsen.
Använd gärna en köksassistent för att blanda det ordentligt.

2

Gör ett litet stekprov för att se så att smakerna sitter.

3

Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite smör, olja eller ghee.

4

Klicka ut högar i stekpannan med hjälp av två skedar och platta ut dom lite.

5

Stek några minuter tills du har fått fin stekyta och vänd biffarna.

6

Stek några minuter till, tills det att biffarna är genomstekta.

7

Ta upp biffarna och varmhåll dom så länge medans du steker klart resten av biffarna.

8

Servera med goda tillbehör!

Kycklingfärsbiffar med fetaost

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Gul lök, finhackad
 4 st Vitlöksklyftor, hackad/riven
 Rivet skal från 0,5 citron
 150 g Fetaost, smulad
 1 tsk Sambal oelekValfritt
 1 msk Pressad citron
 1 tsk Salt
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienser till färsen.
Använd gärna en köksassistent för att blanda det ordentligt.

2

Gör ett litet stekprov för att se så att smakerna sitter.

3

Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite smör, olja eller ghee.

4

Klicka ut högar i stekpannan med hjälp av två skedar och platta ut dom lite.

5

Stek några minuter tills du har fått fin stekyta och vänd biffarna.

6

Stek några minuter till, tills det att biffarna är genomstekta.

7

Ta upp biffarna och varmhåll dom så länge medans du steker klart resten av biffarna.

8

Servera med goda tillbehör!

Kycklingfärsbiffar med fetaost

Kycklingfärsbiffar med fetaost
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida