Kycklingfärsbiffar med fetaost
Dessa kycklingfärsbiffar med fetaost och en liten touch av citron är riktigt goda. Superenkla att tillaga och passar både till lunch och middag.
Tack vare biffarna så får du goda smaker som får dig att tänka på Medelhavet. Dessutom är receptet enkelt att följa och ingredienserna är både vanliga och smakrika.
Innehållsförteckning
Det är inte jätteofta jag köper hem kycklingfärs, men när jag väl gör det så blir det ofta olika varianter av kycklingfärsbiffar. Denna gången så gjorde jag en variant som innehöll fetaost, oregano, vitlök och en liten touch av citron.
Det visade sig bli magiskt gott och min fru utbrast efter första tuggan: ”Oj, vad goda de blev!”. Då ska det även tilläggas att hon verkligen inte var sugen på några kycklingfärsbiffar överhuvudtaget.
Det här är alltså ett recept att överraska även de tveksamma med!
Kycklingfärsbiffar med smak av medelhavet
Kycklingsfärs är kanske inte den vanligaste proteinkällan för alla som äter LCHF. Det är nämligen ett relativt magert kött som behöver hjälp på traven för att få en hög fettnivå. Men med tanke på hur goda dessa biffar är så är det värt att köpa hem kycklingfärs.
Om du kombinerar biffarna med en god sås, till exempel tzatziki, då får du direkt mer fett i maten.
Kycklingfärsbiffarna ska kryddas rejält med en mängd goda smaker för att få fram den rätta Medelhavssmaken. Jag har valt en kombination av bland annat vitlök, oregano, citron, fetaost och sambal oelek.
Du kommer snabbt att märka hur gott det doftar i köket när du steker dem.
Genom att ha i grekisk yoghurt så får du till en bra konsistens på smeten. Då minskar du risken för att biffarna blir för torra eller för lösa.
Vad ska jag servera till?
Om du vill ha några goda tillbehör till kycklingfärsbiffarna, då kan jag varmt rekommendera rostad spetskål, lite tzatziki och kanske bara en god tomatsallad till. På så vis får du en god grekisk touch på middagsbordet.
Annars är en coleslaw alltid riktigt gott till den här typen av mat. Testa även gärna lite ugnsrostad blomkål.
Du kan servera det mesta till dessa biffar, men välj gärna någon krämig sås eller röra.
Näringsvärde
När vi lägger in alla ingredienser för dessa biffar på Kostbevakningen så kommer vi fram till följande näringsvärden för hela receptet. Det ger snabbt en bra översikt över vad du får i dig.
Det är en del kolhydrater i kycklingfärsbiffarna, bland annat från fetaosten och den grekiska yoghurten. Det är dock minimalt med kolhydrater per portion.
Som du ser så är det mycket kolhydrater från oreganon, men du behöver inte bekymra dig för kolhydrater från kryddor.
Biffarna innehåller gott om både protein och fett, mycket tack vare den smakrika fetaosten.
Är det vanliga pannbiffar dom du egentligen ville ha recept på, då ska du spana in mitt goda recept på pannbiffar.
Ingredienser
- 800 g Kycklingfärs
- 100 g Gul lök, finhackad
- 4 st Vitlöksklyftor, hackad/riven
- 1 dl Grekisk yoghurt
- 1 msk Oregano, torkad
- Rivet skal från 0,5 citron
- 150 g Fetaost, smulad
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 msk Pressad citron
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Använd gärna en köksassistent för att blanda det ordentligt.
- Gör ett litet stekprov för att se så att smakerna sitter.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt lite smör, olja eller ghee.
- Klicka ut högar i stekpannan med hjälp av två skedar och platta ut dom lite.
- Stek några minuter tills du har fått fin stekyta och vänd biffarna.
- Stek några minuter till, tills det att biffarna är genomstekta.
- Ta upp biffarna och varmhåll dom så länge medans du steker klart resten av biffarna.
- Servera med goda tillbehör!
Enkelt och gott!
Tackar!!