Kycklingfärsbiffar
Skapat:
19 september, 2017
Senast ändrat:
1 april, 2024

2
Innehåll
Jag har aldrig varit något större fan av kycklingfärs men hittade just det till ett bra pris i butiken och var bara tvungen att testa igen. Då hittade jag på dessa kycklingfärsbiffar som faktiskt blev helt galet gott!
Det sägs ju att det är bra om man äter mindre rött kött och då är dessa biffar helt perfekta att ha istället för vanlig pannbiff t ex.
På bilden är det serverat med smörstekta grönsaker och min goda tomat och basilikasås.
Total tid:
25 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 800 g Kycklingfärs
- 50 g Gul lök (hackad)
- 0,5 dl Bladpersilja (hackad)
- 4 st Vitlöksklyftor (riven/pressad/hackad)
- 2 msk Pressad citron
- 2 tsk Örtsalt
- 2 msk Pofiber
- 1 Ägg
- 3 msk Grädde 40%
- 1 krm Cayennepeppar
- 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke och gör ett litet stekprov för att smaka av sältan. Låt smeten vila cirka 10 minuter.
- Forma små pannbiffar och stek dem i rikligt med smör. Se till att de blir riktigt genomstekta.
- Servera direkt med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Tack för alla fina recept 😋
********