Kycklingfärssås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ibland när det blir extrapris på kycklingfärs så brukar jag passa på att köpa lite extra. En sak som jag tycker är riktigt gott att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kycklingfärssås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ibland när det blir extrapris på kycklingfärs så brukar jag passa på att köpa lite extra.
En sak som jag tycker är riktigt gott att laga då är en stor laddning med kycklingfärssås, dvs en köttfärssås men med kyckling istället.
Det här är ett riktigt enkelt och gott recept som jag brukar servera med shiratakinudlar.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 3 msk Tomatpuré
 1 tsk Timjan (torkad)
 0,50 tsk Rosmarin
 1 tsk Oregano (torkad)
 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1200 g Finkrossade tomater
 3 deciliter Grädde
 0,75 dl Hackad färsk basilika
 Olivolja till stekning

 

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök.

2

Bryn kycklingfärsen i oljan.
Tillsätt lök och vitlök och låt den mjukna lite.
Salta och peppra lite.

3

Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin.
Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.

4

Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar.
Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter.
Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få.
Smaka av med salt och peppar.

5

Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 msk Tomatpuré
 1 tsk Timjan (torkad)
 0,50 tsk Rosmarin
 1 tsk Oregano (torkad)
 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
 1200 g Finkrossade tomater
 3 deciliter Grädde
 0,75 dl Hackad färsk basilika
 Olivolja till stekning

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök.

2

Bryn kycklingfärsen i oljan.
Tillsätt lök och vitlök och låt den mjukna lite.
Salta och peppra lite.

3

Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin.
Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.

4

Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar.
Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter.
Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få.
Smaka av med salt och peppar.

5

Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.

Kycklingfärssås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida