Ibland när det blir extrapris på kycklingfärs så brukar jag passa på att köpa lite extra.
En sak som jag tycker är riktigt gott att laga då är en stor laddning med kycklingfärssås, dvs en köttfärssås men med kyckling istället.
Det här är ett riktigt enkelt och gott recept som jag brukar servera med shiratakinudlar.
Hacka lök och vitlök.
Bryn kycklingfärsen i oljan.
Tillsätt lök och vitlök och låt den mjukna lite.
Salta och peppra lite.
Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin.
Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.
Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar.
Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter.
Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka lök och vitlök.
Bryn kycklingfärsen i oljan.
Tillsätt lök och vitlök och låt den mjukna lite.
Salta och peppra lite.
Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin.
Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.
Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar.
Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter.
Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.