Kycklingfond

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ett bra sätt att få en bra soppbas eller smakrik fond.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kycklingfond
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse2 minTillagning1 timTotalt1 tim 2 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ett bra sätt att få en bra soppbas eller smakrik fond.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 1 st Kycklingskrov från tidigare måltid
 Vatten
 Blandade grönsaker (i detta fall bara lök och morötter)
 1 msk Hel vitpeppar
 1 st Lagerblad

 

Gör så här:

1

Sätt skrovet i en kastrull och täck med vatten.
I med de grönsaksrester man har samt kryddorna.
Koka upp och låt koka ett par timmar och sila sedan.
Funkar som soppbas direkt. Annars reducerar man den till hälften och fryser in som fond.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Kycklingskrov från tidigare måltid
 Vatten
 Blandade grönsaker (i detta fall bara lök och morötter)
 1 msk Hel vitpeppar
 1 st Lagerblad

Instruktioner

1

Sätt skrovet i en kastrull och täck med vatten.
I med de grönsaksrester man har samt kryddorna.
Koka upp och låt koka ett par timmar och sila sedan.
Funkar som soppbas direkt. Annars reducerar man den till hälften och fryser in som fond.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida