Kycklinggratäng med smak av dragon och senap
1
Kycklinggratäng med smak av dragon och senap är en storfavorit här hemma.
Enkla och goda kycklinggratänger tycker jag om och detta är en smakkombination som jag har tyckt om väldigt länge, med dijonsenap, dragon och lite vitlök.
Om man vill, så går det utmärkt att tillsätta lite grönsaker och öka på mängden smetana så man får en lite mer komplett måltid.
Det bästa är att använda kycklinglårfilé tycker jag, då det är saftigare kött än bröstfilén.
Total tid: 50 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
- 4 dl Smetana
- 150 g Färskost (naturell)
- 3 msk Dijonsenap
- 0,5 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
- 2 msk Pressad citron
- 1 st Hackad vitlöksklyfta
- Örtsalt
- Svartpeppar
Instruktioner
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!