Kycklinggratäng med smak av saffran & tomat

17
Innehåll
Denna gratäng är något av det godaste som finns att bjuda på och passar utmärkt både till vardag som fest. Man kan med fördel förbereda allt innan gästerna kommer för att sen skjutsa in den i ugnen när alla har kommit.
Receptet ger 4-6 portioner, beroende på hur mycket mat du äter.

Total tid:
45 minuter
Servings: 4
portioner
Ingredienser
- 800 g kycklinglårfilé
- 2 st solo vitlök
- 3 färsk lök eller 1 gul lök
- 2 st créme fraîche, saffran & tomat
- 3 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- ½ dl chilisås
- 1 msk kycklingfond, koncentrerad
- Svartpeppar
- Roasted garlic pepper
- Persilja
- Salt
- 0,5 g saffran
- 125 g mozzarellaost
- 2 dl riven ost
Instructions
- Putsa kycklingen och krydda dom.
- Placera i en ugnsfast form.
- Häll i créme fraîches grädde och fond.
- Krydda såsen och låt puttra till såsen tjocknar.
- Skiva mozzarellan och placera på kycklinglårfilérna och slå över såsen.
- In i ugnen på 225 grader i 25 minuter.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Bland det godaste jag ätit
betyder detta att man kan utesluta roasted garlic pepper!Jag har aldrig använt detta annars brukar jag ha de flesta ingredienser hemma!Jag har aldrig sett denna krydda!