Beskrivning - Information
Denna kycklinggratäng med Västerbottenost och bacon är en lättlagad rätt och så god om man gillar kyckling och den underbara västerbottenosten till det.
Otroligt lättlagat och toppengott.
Servera med goda tillbehör och njut av en god kycklinggratäng.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Dela kycklingfiléerna på längden. Salta, peppra och bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg filéerna i en ugnsform.
Skala, dela och skiva löken. Strimla baconet och stek det mjukt. Lägg i löken och stek den ett par minuter. Lägg fräset över kycklingen.
Blanda ost, grädde, fond och basilika, och häll i formen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Dela kycklingfiléerna på längden. Salta, peppra och bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg filéerna i en ugnsform.
Skala, dela och skiva löken. Strimla baconet och stek det mjukt. Lägg i löken och stek den ett par minuter. Lägg fräset över kycklingen.
Blanda ost, grädde, fond och basilika, och häll i formen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter
Ingrid Allberg says:
Såå rackarns gott!