Kycklinggryta i ugn är just vad detta recept kallas, gott smakrikt och relativt enkelt att fixa ordning. En av mina favoriter av kyckling.
Detta kan man äta tillsammans med till exempel blomkålsris, eller varför inte med shiratakiris.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingfiléerna i strimlor 1–2 cm breda.
Lägg kycklingstrimlorna i en ugnsform. Krydda med salt, peppar, chiliflakes, curry och pressad vitlök (kryddorna kan bytas efter egen smak).
Fördela lite delade cocktailtomater och broccoli över.
Blanda ihop grädde, basilika och kycklingfond.
Häll blandningen över kycklingen.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25-30 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingfiléerna i strimlor 1–2 cm breda.
Lägg kycklingstrimlorna i en ugnsform. Krydda med salt, peppar, chiliflakes, curry och pressad vitlök (kryddorna kan bytas efter egen smak).
Fördela lite delade cocktailtomater och broccoli över.
Blanda ihop grädde, basilika och kycklingfond.
Häll blandningen över kycklingen.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25-30 minuter.