Kycklinggryta med smak av Garam masala

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 22 röster - Betygsätt

Ok, handen på hjärtat så kan nog en god och enkel kycklinggryta vara en av de absolut mest lagade rätterna hemma hos oss, i olika…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kycklinggryta med smak av Garam masala
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Ok, handen på hjärtat så kan nog en god och enkel kycklinggryta vara en av de absolut mest lagade rätterna hemma hos oss, i olika former och smaker.
Om man kikar på statistiken bland mina recept här på sidan, så ligger denna kycklinggrytan med smaker av garam masala riktigt högt upp på listan, och det är inte så konstigt då det är en så otroligt lättlagad rätt som ändå smakar bra.

Varför är kycklinggryta så populärt?

Jag har givetvis inte något direkt svar på varför kycklinggryta är så otroligt populärt, men jag kan killgissa lite.

1. Det är otroligt snabbt att laga.
2. Kycklinggryta kan du göra som storkok, dvs du lagar mat till många eller till många måltider. Perfekt mat att ha med sig som lunchlåda dagen efter.
3. Kyckling är ett kött som ofta går att få tag i rätt billigt, vilket gör att man ofta har det hemma.
4. Att göra en gryta av kyckling förhindrar kycklingen från att upplevas torr.
5. Det går att variera en kycklinggryta i all oändlighet. Smakbilderna är helt öppna.

Lite mer om detta kycklingreceptet

Detta är ett recept som är anpassat för att passa många. Det är ett ketorecept, lchfrecept, det är glutenfritt och det går att göra mejerifritt om man vill.
Kort och gott så är det ett recept som passar många och är därmed rätt så trevlig bjudmat.

När det gäller valet av styckdetalj, så brukar jag så ofta det bara går välja benfri lårfilé då jag tycker att den smakar mest och även håller sin saftighet bättre än en vanlig bröstfilé. Dock så funkar det hur bra som helst att laga kycklinggryta på kycklingfilé med.

I receptet har jag valt att köra på en rätt så enkel linje med färdig wokmix som grönsaker, men om du vill så kan du självklart använda dig av färska grönsaker och då kan du ta såna grönsaker som du tycker är gott.
Ett mycket enkelt och gott recept på kycklinggryta som har en smak av garam masala. Här får du själv känna efter hur mycket krydda du vill tillsätta, det är inte alls som tycker om så kryddstark mat så det mått som anges i receptet är bara en hänvisning.
Det funkar jättebra att använda annat protein med om man vill, t ex fläskfilé.

När det gäller kryddningen så har jag använt mig av en helt vanlig kryddblandning som du kan köpa i butik, men om du har någon egen favorit garam masala, då tycker jag att du ska använda den. Vill du testa på att göra en egen kryddblandning så kan du göra egen garam masala.

Receptet på denna kycklinggryta räcker till mellan 4 och 6 portioner skulle jag tippa, det beror ju självklart på hur stor du är i maten. Den kan kanske räcka till ännu fler om du har ett gott och mättande tillbehör till.

Andra goda recept på kycklinggryta

Om du inte är ett stort fan av garam masala men ändå vill göra ett gott kycklingrecept i grytform så har du några andra recept du kan testa här:

- Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära
- Fransk kycklinggryta
- Kanongod kyckling i vin

ANNONS

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 1 kg Kycklingfilé eller kycklinglårfilé
 4 st Vitlöksklyftor
 2 msk Kokosfett
 6 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 2 msk Kycklingfond
 2 msk Tamarisoja
 3 msk Garam masala
 500 g Wokgrönsaker
ANNONS

Gör så här:

1

Skär kycklingen i den storlek som du själv tycker är gott.

2

Bryn den i kokosfettet tillsammans med hackad vitlök. Krydda med salt, peppar och lite garam masala.

3

Slå på grädde, kycklingfond, smetana och soja.
Låt koka upp och låt puttra cirka 10 minuter tills du har en fin simmig konsistens.

4

Lägg i wokgrönsakerna och blanda ner dem. Låt puttra på låg värme tills grönsakerna är klara.

5

Smaka av med salt, peppar och garam masala.

6

Toppa med hackad koriander innan servering.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 22

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Kycklingfilé eller kycklinglårfilé
 4 st Vitlöksklyftor
 2 msk Kokosfett
 6 deciliter Grädde
 2 deciliter Smetana
 2 msk Kycklingfond
 2 msk Tamarisoja
 3 msk Garam masala
 500 g Wokgrönsaker

Instruktioner

1

Skär kycklingen i den storlek som du själv tycker är gott.

2

Bryn den i kokosfettet tillsammans med hackad vitlök. Krydda med salt, peppar och lite garam masala.

3

Slå på grädde, kycklingfond, smetana och soja.
Låt koka upp och låt puttra cirka 10 minuter tills du har en fin simmig konsistens.

4

Lägg i wokgrönsakerna och blanda ner dem. Låt puttra på låg värme tills grönsakerna är klara.

5

Smaka av med salt, peppar och garam masala.

6

Toppa med hackad koriander innan servering.

Kycklinggryta med smak av Garam masala

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida