Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära är en superenkel gryta som jag har gjort många gånger. Den funkar precis lika bra med fläskfilé om man vill det, eller om man vill hålla det lite billigare, benfri kotlett, men då behöver den puttra lite längre.
Det är en rätt så smakstark gryta, men smaker som ändå funkar riktigt fint ihop.
Skär kycklingen i större bitar.
Skiva löken.
Riv/hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i en stor stekpanna.
Låt löken fräsa med lite.
Salta och peppra.
Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.
Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär kycklingen i större bitar.
Skiva löken.
Riv/hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i en stor stekpanna.
Låt löken fräsa med lite.
Salta och peppra.
Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.
Slå på grädde, smetana och kycklingfond.
Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.
AnnCatrin says:
Ska det verkligen vara 1/2 dl malen ingefära
LCHF-arkivet says:
Ja, det hade jag i… dock är det en smaksak. Med ½ dl blir det rätt mycket smak.
Ann-Louise Isaksson Aspenfjäll says:
Alltså sååååå god👌🏻
LCHF-arkivet says:
Men tack! Otroligt skoj att höra!
Anita says:
Mmmm, gillar 👌
LCHF-arkivet says:
Kul att höra! Den är riktigt god och funkar kanon med fläskfilé med om man vill.