Hoppa till innehåll
Open navigation

Kycklingköttbullar i god tomatsås

4,63 av 8 röster
Sparat av: st
Kycklingköttbullar i god tomatsås
Kycklingköttbullar i tomatsås är den ultimata maträtten att ställa fram på bordet om du vill få lite variation från de klassiska köttbullarna gjorda på blandfärs. Med en mustig tomatsås så blir det här en smakbomb som passar för hela familjen. Tack vare det faktum att kycklingfärsen får koka med i såsen så får du mjuka, möra kycklingbullar.Vill du hellre göra kycklingfärsbiffar så kan jag varmt rekommendera dessa kycklingfärsbiffar med fetaost.

Innehållsförteckning

  1. Smakrika kycklingköttbullar
  2. Min mustiga tomatsås
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
Ibland så kan jag känna att jag hellre äter lite kyckling än nöt/fläskfärs, men jag tycker att kycklingfärs kan vara lite tråkig i smaken. Det kan behövas en stor mängd kryddor för att få till rätt smak. Men, jag tänkte att om man gör ett gäng välkryddade köttbullar och låter de simma i en mustig och krämig tomatsås, då kan det ju inte bli fel. Och nej, det blev det verkligen inte heller. Det blev snarare otroligt gott.Servera gärna dina kycklingköttbullar med: Persiljeslungad zucchini och morot.

Smakrika kycklingköttbullar

De flesta älskar köttbullar, såväl barn som vuxna. Genom att använda kycklingfärs så får du en ny smakupplevelse och variation i veckomenyn. Det viktigaste när du gör de här kycklingköttbullarna är att använda rejält med kryddor.I det här receptet har jag valt en kryddsättning bestående av bland annat örtsalt, färsk basilika, citron och vitlök. Du kan välja mellan vitlökspulver och färska vitlöksklyftor. Det ska vara rejält med både vitlök och basilika så att köttbullarna får mycket smak.

Min mustiga tomatsås

Eftersom kycklingfärs är lite magert så kan det vara bra att tillsätta extra mycket fett till måltiden. Det kan du till exempel göra med en mejeribaserad sås. Jag har istället valt en mustig tomatsås. Det blir nämligen absolut godast till kycklingköttbullarnas kryddsättning. Jag har dock ett hemligt knep i min tomatsås, för jag tillsätter även grädde och får därmed upp fetthalten!Tomatsåsen är riktigt enkel att göra, men se till att den får koka ihop under tillräckligt lång tid. Ju längre tomatkoken får puttra på spisen, desto mer djupa smaker kommer fram. Eftersom det här är en LCHF-vänlig tomatsås så behöver du givetvis inte använda något socker.Använd finkrossade tomater som grund och smaksätt med vitlök, örtsalt, balsamvinäger, tomatpuré och hackad basilika.

Näringsvärde

Tack vare det faktum att receptet innehåller grädde i såsen så ökar fetthalten rejält. Om du väljer att endast tillaga de goda kycklingköttbullarna och skippa såsen, se då till att välja ett fettrikt tillbehör till maten.Tabell med näringsvärden för dessa kycklingköttbullarna.Mitt recept består av sex portioner. Som du kan se på bilden från Kostbevakningen så blir mängden kolhydrater per portion då relativt liten.
4,63 av 8 röster
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Köttbullarna

Tomatsåsen

Instruktioner

Köttbullarna

  • Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet. Gör ett litet stekprov och smaka av så du tycker att salt och peppar är lagom.
  • Forma köttbullar med blöta händer. Det är lite kladdigt så det är nästan enklast att släppa ner de direkt i en varm stekpanna. Bryn de runt om och lägg de stekta köttbullarna vid sidan av tillsvidare.

Tomatsåsen

  • Hacka löken fint. Fräsen den i lite olja i samma panna som du stekte köttbullarna (om det inte blivit bränt).
  • Slå på övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter samtidigt som du rör i den.
  • Lägg i köttbullarna och låt de puttra med i såsen cirka 15 minuter. Servera direkt!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg