Att tillaga kycklinglårfilé i airfryern är ett så himla smidigt sätt att laga maten.
Kycklingen sköter sig i stort sett själv i din airfryer och du kan ägna dig åt att göra annat i köket under tiden, eller så grejar du med lite goda tillbehör till.
Om jag skulle tipsa om goda tillbehör, så är detta några tips som passar bra:
- Coleslaw
- Tzatziki
- Falsk potatissallad
- Vitkålsgratäng
- Spetskål i ugn
Det finns gott om andra recept på tillbehör här: LCHF-tillbehör
Du kan självklart använda andra kryddor som smaksättare för att sätta just din egen prägel på kycklinglårfilé i airfryer. Du kan använda enbart rub av något slag, eller så kör du på en egen blandning av tamarisoja, sesamolja, vitlök, sambal oelek, rökt paprika som ett gott alternativ.
Eller om du hellre vill det, så kan du använda min goda allroundmarinad. Den passar toppen till all typ av kyckling.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låt ligga och marineras en stund.
Lägg i din kyckling i airfryern och kör igång den. 190°C i cirka 18 minuter.
Vänd på kycklingen ett par gånger under tiden.
Om du vill ha stenkoll på att kycklingen är tillagad och klar, så är det bra att använda en digital stektermometer. Kycklingen är klar när den har en kärntemperatur på 72°C.
Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låt ligga och marineras en stund.
Lägg i din kyckling i airfryern och kör igång den. 190°C i cirka 18 minuter.
Vänd på kycklingen ett par gånger under tiden.
Om du vill ha stenkoll på att kycklingen är tillagad och klar, så är det bra att använda en digital stektermometer. Kycklingen är klar när den har en kärntemperatur på 72°C.
Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.