Hoppa till innehåll
Open navigation

Kycklingvingar i airfryer

4,50 av 2 röster
Sparat av: st
Kycklingvingar i airfryer

Kycklingvingar i airfryer som har en härlig smaksättning kan funka både som snacks, tilltugg eller till lunch och middag.

Det hela beror lite på vad man har för tillbehör till hur man ska klassificera det hela. Oavsett, så är det fantastiskt gott!

Detta receptet på kycklingvingar i airfryer kan du tillaga antingen i airfryer eller i en vanlig varmluftsugn. Jag tycker att det beror lite på hur stor mängd man ska tillaga, men även elpriset kan spela roll.

En airfryer drar inte alls lika mycket el som en konventionell varmluftsugn, så det är en tanke att i beräkning med om tänker lite ekonomiskt.

Resultatet tycker jag blir precis lika bra i både ugn och airfryer.

Men, i just detta receptet så kör vi på kycklingvingar i airfryern.

Tillagningstiden är lite beroende på vilken modell av airfryer du har och även hur mycket du väljer att fylla din airfryer med. Jag drog en chansning och körde ett helt kilo samtidigt, vilket gjorde att tillagningstiden blev längre och jag blev tvungen att skaka om kycklingvingarna flera gånger. Vill man, så kan man köra mindre mängd åt gången och då kan man minska tiden en hel del, men totala tiden blir lika lång ändå om du ska tillaga alla.

Om du vill tillaga dina kycklingvingar i ugn istället, så kör du på 225°C i cirka 15-20 minuter och vänder på dom ett par gånger.

När du väl äter dina kycklingvingar, så tycker jag att man ska ha en god sås att doppa dom i. Här är ett par favoriter som jag gärna använder mig av:

Fetaoströra
Srirachamajonnäs
Baba ganoush
Creme toum

Sen om du har tänkt att äta dom som en lunch istället, då kan det vara gott med en god sallad till, kanske en lite matigare variant. Här har du några förslag på goda sallader som passar:

Coleslaw
Krämig blomkålssallad
God broccolisallad

Oavsett vad du väljer att göra, så kommer dessa kycklingvingar bli toppengoda!

Stort lycka till!

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

 • 1 kg Kycklingvingar, tinade

Marinad

Instruktioner

 • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.Smaka av så att du tycker det är lagom salt och starkt. Justera lite om du saknar något.
 • Blanda ner kycklingvingarna i marinaden och blanda runt ordentligt så att marinaden fördelas överallt på kycklingen.
  Kycklingvingar i airfryer | LCHF-arkivet
 • Lägg dina kycklingvingar i korgen på din airfryer och kör dom på 190°C.
  Kycklingvingar i airfryer | LCHF-arkivet
 • Om du kör alla vingar på en gång, så behöver dom cirka 20-25 minuter och behöver skakas om lite då och då.Kör du bara ett lager, så att det bara täcker botten så behövs 12-14 minuter. Vänd på dom efter halva tiden.
  Kycklingvingar i airfryer | LCHF-arkivet
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg