Kycklingwok

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Detta receptet på kycklingwok är ett sånt där härligt enkelt recept som inte tar alls lång tid att tillaga. Det innehåller kyckling och en massa…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Kycklingwok | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på kycklingwok är ett sånt där härligt enkelt recept som inte tar alls lång tid att tillaga.
Det innehåller kyckling och en massa goda grönsaker, som tillsammans får bada i en god hemgjord woksås.

Detta är något som du svänger ihop riktigt snabbt och om du inte vill äta det med enbart grönsaker, så kan du även tillsätta lite sjögräsnudlar eller shiratakinudlar mot slutet.

Jag rekommenderar verkligen att du använder en wokpanna och den som har gasolspis eller möjligheten att tillaga maten på gasol eller öppen eld kommer verkligen att få till en toppenwok. Men, du kan självklart använda dig av en större stekpanna med höga kanter.

Om du vill byta ut lite grönsaker så är det fritt fram. Ta det som du tycker om och uppskattar.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 msk KokosmjölEller pofiber.
 1 msk SesamoljaEller annan olja att steka i. Kokosolja funkar bra med.
 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
 1 msk Riven färsk ingefära
 1 st LökRöd eller gul, helt upp till din egen smak.
 1 st Broccolihuvud
 1 st Paprika
Till såsen
 3 deciliter Woksås
 1 tsk Sesamolja
 2 msk ChilisåsEller något annat med lite hetta i, om du vill ha hettan.

 

Gör så här:

1

Blanda ihop ingredienserna till såsen, dvs hemlagad woksås, sesamolja och chilisås. Ställ åt sidan så länge.

2

Skär upp grönsakerna i lagom stora bitar. Lägg i en bunke tills vidare.

3

Skär upp kycklingen i bitar.

4

Vänd dom lite snabb i kokosmjöl.

5

Häll lite olja i din wokpanna och bryn kycklingen lite snabbt så att den får färg.
Den ska nästan vara helt genomstekt.

6

Häll över kycklingen i en skål tills vidare.

7

Tillsätt vitlök och ingefära i wokpannan och fräs den lite snabbt.

8

Tillsätt grönsakerna i wokpannan och fräs dessa tills dom är nästan mjuka.

9

Blanda ner kycklingen och sedan såsen.

10

Låt det hela puttra några minuter tills det att kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat lite.
Vill du ha nudlar i så tillsätter du dom under tiden.

11

Ta upp och servera med lite rostade sesamfrön och kanske lite skuren vårlök på toppen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 msk KokosmjölEller pofiber.
 1 msk SesamoljaEller annan olja att steka i. Kokosolja funkar bra med.
 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
 1 msk Riven färsk ingefära
 1 st LökRöd eller gul, helt upp till din egen smak.
 1 st Broccolihuvud
 1 st Paprika
Till såsen
 3 deciliter Woksås
 1 tsk Sesamolja
 2 msk ChilisåsEller något annat med lite hetta i, om du vill ha hettan.

Instruktioner

1

Blanda ihop ingredienserna till såsen, dvs hemlagad woksås, sesamolja och chilisås. Ställ åt sidan så länge.

2

Skär upp grönsakerna i lagom stora bitar. Lägg i en bunke tills vidare.

3

Skär upp kycklingen i bitar.

4

Vänd dom lite snabb i kokosmjöl.

5

Häll lite olja i din wokpanna och bryn kycklingen lite snabbt så att den får färg.
Den ska nästan vara helt genomstekt.

6

Häll över kycklingen i en skål tills vidare.

7

Tillsätt vitlök och ingefära i wokpannan och fräs den lite snabbt.

8

Tillsätt grönsakerna i wokpannan och fräs dessa tills dom är nästan mjuka.

9

Blanda ner kycklingen och sedan såsen.

10

Låt det hela puttra några minuter tills det att kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat lite.
Vill du ha nudlar i så tillsätter du dom under tiden.

11

Ta upp och servera med lite rostade sesamfrön och kanske lite skuren vårlök på toppen.

Kycklingwok
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida