Lagatochklarts Hallonmazariner

0
Min variant på mazariner med en krämig hallonfyllning, Passar
lika bra till kaffet som med vispad grädde.
Jätteenkla att göra och funkar bra att frysa in för att plocka fram
en stund innan man ska äta de. Men, de smakar självklart absolut
bäst när de är nybakta.
följ gärna min instagram @lagatochklart lagatochklart
Total tid:
50 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Botten
- 80 g rumsvarmt Smör
- ½ tsk vaniljpulver
- 2 tsk sötning
- 3 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosnötsmjöl
Fyllning
- 200 g hallon (frysta)
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk sötning
Instructions
- Sätt ugnen på 180 gr
- Blanda rumsvarmt smör tillsammans med dom resterande ingredienser väl.
- Koka hallonen i en kastrull på medelvärme i cirka 5 minuter, låt svalna något. Tillsätt mandelmjöl och sötningsmedel.
- Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. (spara lite deg till att strö över mazarinerna) Ställ formarna på en plåt. Grädda bottnarna i ugnen i cirka 5-10 minuter eller tills Bottnarna har fått fin färg.
- Lägg i hallon fyllningen i mazarinerna och strö över resterande deg smulor och grädda i ugn i cirka 15-20 min.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!