Lågtempad helstekt kotlettrad
5
Hur gör man för att få en benfri kotlettrad eller fläskytterfilé sådär fantastiskt god
och framförallt saftig? Jo, man kör den på låg temperatur under en
längre tid.
Här är ett superenkelt recept på hur du kan lyckas med att få din
kotlett riktigt saftig och god.
När det gäller kryddning så är mina kryddor bara ett förslag, det går att variera smaksättningen hur mycket som helst egentligen.
Total tid:
3 timmar
10 minuter
Portioner: 4
Utrustning
Ingredienser
- 1 kg Benfri kotlett
- Ingefära, malen
- Örtsalt
- Vitlökspulver
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Ta fram köttet i god tid, så det inte är kylskåpskallt.
- Sätt ugnen på 90 grader.
- Skär fettsidan på köttet, så att du får ett vackert rutnät. Du ska bara skära precis genom det vita, och vi tar absolut inte bort fettet, för det tillför massor av smak! Krydda runt hela köttbiten med alla kryddor.
- Bryn nu köttet snabbt runt om i en varm panna i lite smör. Den ska bara få en vacker färg.
- Ställ in köttet i ugnen och sätt en stektermometer i mitten av biten. Låt den nu stå tills den kommer upp till 72 grader i kärntemperatur.
- Ta ut den och låt den stå och vila i 10-15 minuter innan du skär upp den, annars så kommer vätskan rinna ut och du får ett torrt kött.
Anteckning
Tips
på tillbehör:
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!