Lågtempad helstekt kotlettrad

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 35 röster - Betygsätt

Hur gör man för att få en benfri kotlettrad eller fläskytterfilé sådär fantastiskt god och framförallt saftig? Jo, man kör den på låg temperatur under…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lågtempad helstekt kotlettrad
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning3 timTotalt3 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Hur gör man för att få en benfri kotlettrad eller fläskytterfilé sådär fantastiskt god och framförallt saftig? Jo, man kör den på låg temperatur under en längre tid.
Här är ett superenkelt recept på hur du kan lyckas med att få din kotlett riktigt saftig och god.

När det gäller kryddning så är mina kryddor bara ett förslag, det går att variera smaksättningen hur mycket som helst egentligen.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner

 

Gör så här:

1

Ta fram köttet i god tid, så det inte är kylskåpskallt.

2

Sätt ugnen på 90 grader.

3

Skär fettsidan på köttet, så att du får ett vackert rutnät.
Du ska bara skära precis genom det vita, och vi tar absolut inte bort fettet, för det tillför massor av smak!
Krydda runt hela köttbiten med alla kryddor.

Lågtempad helstekt kotlettrad

4

Bryn nu köttet snabbt runt om i en varm panna i lite smör. Den ska bara få en vacker färg.

5

Ställ in köttet i ugnen och sätt en stektermometer i mitten av biten.
Låt den nu stå tills den kommer upp till 72 grader i kärntemperatur.

6

Ta ut den och låt den stå och vila i 10-15 minuter innan du skär upp den, annars så kommer vätskan rinna ut och du får ett torrt kött.

Lågtempad helstekt kotlettrad

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 35

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Ta fram köttet i god tid, så det inte är kylskåpskallt.

2

Sätt ugnen på 90 grader.

3

Skär fettsidan på köttet, så att du får ett vackert rutnät.
Du ska bara skära precis genom det vita, och vi tar absolut inte bort fettet, för det tillför massor av smak!
Krydda runt hela köttbiten med alla kryddor.

Lågtempad helstekt kotlettrad

4

Bryn nu köttet snabbt runt om i en varm panna i lite smör. Den ska bara få en vacker färg.

5

Ställ in köttet i ugnen och sätt en stektermometer i mitten av biten.
Låt den nu stå tills den kommer upp till 72 grader i kärntemperatur.

6

Ta ut den och låt den stå och vila i 10-15 minuter innan du skär upp den, annars så kommer vätskan rinna ut och du får ett torrt kött.

Lågtempad helstekt kotlettrad

Lågtempad helstekt kotlettrad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida