Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lågtempad helstekt kotlettrad

4,26 av 31 röster
Lågtempad helstekt kotlettrad

Hur gör man för att få en benfri kotlettrad eller fläskytterfilé sådär fantastiskt god och framförallt saftig? Jo, man kör den på låg temperatur under en längre tid.
Här är ett superenkelt recept på hur du kan lyckas med att få din kotlett riktigt saftig och god.

När det gäller kryddning så är mina kryddor bara ett förslag, det går att variera smaksättningen hur mycket som helst egentligen.

Total tid: 3 timmar 10 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Utrustning

Ingredienser

Instruktioner

  • Ta fram köttet i god tid, så det inte är kylskåpskallt.
  • Sätt ugnen på 90 grader.
  • Skär fettsidan på köttet, så att du får ett vackert rutnät. Du ska bara skära precis genom det vita, och vi tar absolut inte bort fettet, för det tillför massor av smak! Krydda runt hela köttbiten med alla kryddor.
    Lågtempad helstekt kotlettrad
  • Bryn nu köttet snabbt runt om i en varm panna i lite smör. Den ska bara få en vacker färg.
  • Ställ in köttet i ugnen och sätt en stektermometer i mitten av biten. Låt den nu stå tills den kommer upp till 72 grader i kärntemperatur.
  • Ta ut den och låt den stå och vila i 10-15 minuter innan du skär upp den, annars så kommer vätskan rinna ut och du får ett torrt kött.
    Lågtempad helstekt kotlettrad
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,26 from 31 votes (31 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg