Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 10 röster - Betygsätt

Pannacotta är något som är perfekt att bjuda på när man har en finmiddag. Det går att variera smaksättningen i oändlighet och det bästa av…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Pannacotta är något som är perfekt att bjuda på när man har en finmiddag. Det går att variera smaksättningen i oändlighet och det bästa av allt är att man kan göra klart dem dagen innan och sen plockar man fram och garnerar precis innan servering.

Den här lakrits och hallonpannacottan serverade jag tillsammans med lite vispad citrongrädde och det blev en perfekt liten brytning av citronen.

Det bästa av allt... den innehåller varken socker eller sötningsmedel av något slag, bara naturligt sötma från hallon och lakrits.

Dock så tar den lite tid att göra då pannacottan måste få chans att stelna till i omgångar.

Recept: Sockertjocken

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Lakritspannacotta
 4 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
Hallonpannacotta
 4 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
 150 g Hallon

 

Gör så här:

Lakritspannacottan
2

Lägg två gelatinblad i kallt vatten.

4

Häll upp 4 dl grädde i en kastrull och tillsätt ½ tsk vanilpulver och lakritspulvret i grädden och blanda ihop. Koka upp det hela och låt koka i cirka fem minuter.

6

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i den varma grädden.

8

Häll försiktigt upp i fina glas (8 stycken). Ställ in i kylen i cirka tre timmar tills det att pannacottan har stelnat. Efter den kan du göra hallonpannacottan.

Hallonpannacottan
11

Lägg två gelatinblad i kallt vatten.

13

Blanda ihop 4 dl grädde, hallon och ½ tsk vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka fem minuter under omrörning. Mosa hallonen när du rör.

15

Sila bort kärnorna.

17

Ta upp gelatinbladen och kramar ur vattnet. Rör ner dem i den varma hallongrädden. Låt stå och svalna lite innan du häller upp det ovanpå lakritspannacottan som har stelnat.

19

Ställ in i kylen igen i cirka tre timmar. Ska du servera det dagen efter, lägg lite plastfilm över.i

21

Ta ut och garnera med lite vispad grädde med rivet citronskal i och några hallon.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Lakritspannacotta
 4 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
Hallonpannacotta
 4 dl Grädde 40%
 2 st Gelatinblad
 150 g Hallon

Instruktioner

Lakritspannacottan
2

Lägg två gelatinblad i kallt vatten.

4

Häll upp 4 dl grädde i en kastrull och tillsätt ½ tsk vanilpulver och lakritspulvret i grädden och blanda ihop. Koka upp det hela och låt koka i cirka fem minuter.

6

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i den varma grädden.

8

Häll försiktigt upp i fina glas (8 stycken). Ställ in i kylen i cirka tre timmar tills det att pannacottan har stelnat. Efter den kan du göra hallonpannacottan.

Hallonpannacottan
11

Lägg två gelatinblad i kallt vatten.

13

Blanda ihop 4 dl grädde, hallon och ½ tsk vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka fem minuter under omrörning. Mosa hallonen när du rör.

15

Sila bort kärnorna.

17

Ta upp gelatinbladen och kramar ur vattnet. Rör ner dem i den varma hallongrädden. Låt stå och svalna lite innan du häller upp det ovanpå lakritspannacottan som har stelnat.

19

Ställ in i kylen igen i cirka tre timmar. Ska du servera det dagen efter, lägg lite plastfilm över.i

21

Ta ut och garnera med lite vispad grädde med rivet citronskal i och några hallon.

Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida