Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)

3,80 av 10 röster
Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)

Pannacotta är något som är perfekt att bjuda på när man har en finmiddag. Det går att variera smaksättningen i oändlighet och det bästa av allt är att man kan göra klart dem dagen innan och sen plockar man fram och garnerar precis innan servering.

Den här lakrits och hallonpannacottan serverade jag tillsammans med lite vispad citrongrädde och det blev en perfekt liten brytning av citronen.

Det bästa av allt… den innehåller varken socker eller sötningsmedel av något slag, bara naturligt sötma från hallon och lakrits.

Dock så tar den lite tid att göra då pannacottan måste få chans att stelna till i omgångar.

Recept: Sockertjocken

Total tid: 30 minuter
Portioner: 8
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Lakritspannacotta

Hallonpannacotta

Instruktioner

Lakritspannacottan

  • Lägg två gelatinblad i kallt vatten.
  • Häll upp 4 dl grädde i en kastrull och tillsätt ½ tsk vanilpulver och lakritspulvret i grädden och blanda ihop. Koka upp det hela och låt koka i cirka fem minuter.
  • Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i den varma grädden.
  • Häll försiktigt upp i fina glas (8 stycken). Ställ in i kylen i cirka tre timmar tills det att pannacottan har stelnat. Efter den kan du göra hallonpannacottan.

Hallonpannacottan

  • Lägg två gelatinblad i kallt vatten.
  • Blanda ihop 4 dl grädde, hallon och ½ tsk vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka fem minuter under omrörning. Mosa hallonen när du rör.
  • Sila bort kärnorna.
  • Ta upp gelatinbladen och kramar ur vattnet. Rör ner dem i den varma hallongrädden. Låt stå och svalna lite innan du häller upp det ovanpå lakritspannacottan som har stelnat.
  • Ställ in i kylen igen i cirka tre timmar. Ska du servera det dagen efter, lägg lite plastfilm över.i
  • Ta ut och garnera med lite vispad grädde med rivet citronskal i och några hallon.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,80 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg