Lakrits och hallonpannacotta (LCHF)
Pannacotta är något som är perfekt att bjuda på när man har en finmiddag. Det går att variera smaksättningen i oändlighet och det bästa av allt är att man kan göra klart dem dagen innan och sen plockar man fram och garnerar precis innan servering.
Den här lakrits och hallonpannacottan serverade jag tillsammans med lite vispad citrongrädde och det blev en perfekt liten brytning av citronen.
Det bästa av allt… den innehåller varken socker eller sötningsmedel av något slag, bara naturligt sötma från hallon och lakrits.
Dock så tar den lite tid att göra då pannacottan måste få chans att stelna till i omgångar.
Recept: Sockertjocken
Ingredienser
Lakritspannacotta
- 4 dl grädde 40%
- 2 st gelatinblad
- 1 msk lakritspulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
Hallonpannacotta
- 4 dl grädde 40%
- 2 st gelatinblad
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 150 g hallon
Instruktioner
Lakritspannacottan
- Lägg två gelatinblad i kallt vatten.
- Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem i den varma grädden.
- Häll försiktigt upp i fina glas (8 stycken). Ställ in i kylen i cirka tre timmar tills det att pannacottan har stelnat. Efter den kan du göra hallonpannacottan.
Hallonpannacottan
- Lägg två gelatinblad i kallt vatten.
- Blanda ihop 4 dl grädde, hallon och ½ tsk vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka fem minuter under omrörning. Mosa hallonen när du rör.
- Sila bort kärnorna.
- Ta upp gelatinbladen och kramar ur vattnet. Rör ner dem i den varma hallongrädden. Låt stå och svalna lite innan du häller upp det ovanpå lakritspannacottan som har stelnat.
- Ställ in i kylen igen i cirka tre timmar. Ska du servera det dagen efter, lägg lite plastfilm över.i
- Ta ut och garnera med lite vispad grädde med rivet citronskal i och några hallon.