Mandlar är ju något som är otroligt gott som de är, men man kan med enkla medel förvandla dem till något makalöst gott.
Här har du ett LCHF-recept på hur du skapar lakritsmandlar med endast fyra ingredienser.
Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Rör om väl och låt koka upp.
Låt det hela koka tills dess att allt vatten är borta.
Häll upp på en plåt och ställ in i ugnen. 20 minuter på 150 grader.
Ta ut och låt svalna. Sen är det bara att äta.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Rör om väl och låt koka upp.
Låt det hela koka tills dess att allt vatten är borta.
Häll upp på en plåt och ställ in i ugnen. 20 minuter på 150 grader.
Ta ut och låt svalna. Sen är det bara att äta.
Jeanette says:
Jättegoda men lite mer salt tänker jag använda nästa gång. ????
LCHF-arkivet says:
Ja, det är ju en smaksak…=)
Ylva says:
Jag brukar ha i lite salmiaksalt när jag har dem i stekpannan. Efter de varit i ugnen brukar jag hälla i lite extra lakritspulver i burken och skaka. Då blir de pudrade. 😋😋
Marie says:
Gott!
Eva says:
Gjorde med pekannötter istället. Fantastiskt gott.
LCHF-arkivet says:
Ja, det kan jag verkligen tänka mig!
Kikamarika says:
När jag tog fram lakritspulvret såg jag ingefärapulvret och nu tänker jag att det också måste testas! Dessutom säljer Taffel jättegoda mandlar med havssalt och svartpeppar och de är också fantastiskt goda! Oj så mycket som måste testas! 😀
Charlotte Schiöler says:
Tyvärr, tyckte inte alls att de blev goda!
Föreslår att mandlarna ligger i rikligt med vatten över natten och att de fuktiga mandlarna blandas med mindre lakrits och mer salt och torkas i en stekpanna!
Blötlagda mandlar blir mkt godare när de torkas!
Mari-Ann Backlund says:
Gott!!!
Helena says:
Kompletterade med salmiakpulver och då blev de gudomligt salta och goda
Johanna says:
Nu har jag gjort receptet tre gånger, tre dagar i rad. Det är sååå beroendeframkallande och underbart gott! Perfekt!
LCHF-arkivet says:
Kul att höra! Var försiktig bara, det blir mycket kolhydrater rätt snabbt.