Lakritstryfflar

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Att göra egna tryfflar är inte alls svårt och det kräver extremt lite ingredienser. Man kan dessutom variera smaksättningen på många olika sätt. Just här…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Lakritstryfflar - Ett perfekt alternativ för dig som är sugen på något sött men vill hålla ner på sockret.
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Att göra egna tryfflar är inte alls svårt och det kräver extremt lite ingredienser. Man kan dessutom variera smaksättningen på många olika sätt. Just här har du ett recept på lakritstryfflar som är hur goda som helst.
Nu får man dock tänka lite på att det blir en del kolhydrater av detta, så det är inget som man ska sitta och proppa i sig, men om man kan hålla sig till att ta en eller två, då är det helt ok att äta ibland.

Receptet ger cirka 40 stycken, beroende på storlek.

Recept och bild: Peggy

 

Ingredienser

Mängd20 Portioner
 1,50 deciliter Vispgrädde
 1 krm Salt

 

Gör så här:

1

Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.

2

Koka upp grädden.

3

Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.

4

Tillsätt lakritspulver och salt.
Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.

5

Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.

6

Ställ i kylen och låt de sätta sig.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 deciliter Vispgrädde
 1 krm Salt

Instruktioner

1

Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.

2

Koka upp grädden.

3

Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.

4

Tillsätt lakritspulver och salt.
Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.

5

Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.

6

Ställ i kylen och låt de sätta sig.

Lakritstryfflar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/