Att göra egna tryfflar är inte alls svårt och det kräver extremt lite ingredienser. Man kan dessutom variera smaksättningen på många olika sätt. Just här har du ett recept på lakritstryfflar som är hur goda som helst.
Nu får man dock tänka lite på att det blir en del kolhydrater av detta, så det är inget som man ska sitta och proppa i sig, men om man kan hålla sig till att ta en eller två, då är det helt ok att äta ibland.
Receptet ger cirka 40 stycken, beroende på storlek.
Recept och bild: Peggy
Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.
Koka upp grädden.
Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.
Tillsätt lakritspulver och salt.
Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.
Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.
Ställ i kylen och låt de sätta sig.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.
Koka upp grädden.
Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.
Tillsätt lakritspulver och salt.
Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.
Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.
Ställ i kylen och låt de sätta sig.
Lina says:
Hej
Låter otroligt gott men jag undrar om det blir mer åt saltlakrits än söt….
anni says:
Hej,
Kan man rulla dessa tryfflar efter att ha stelnat i kylskåp istället för spritsa i formar?
Carola says:
‘Smeten’ skar sig 😥. Vad kan jag ha gjort för fel och går det att rädda om det händer igen? Annars väldigt goda 😋