Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lakritstryfflar

3,40 av 5 röster
Lakritstryfflar

Att göra egna tryfflar är inte alls svårt och det kräver extremt lite ingredienser. Man kan dessutom variera smaksättningen på många olika sätt. Just här har du ett recept på lakritstryfflar som är hur goda som helst.
Nu får man dock tänka lite på att det blir en del kolhydrater av detta, så det är inget som man ska sitta och proppa i sig, men om man kan hålla sig till att ta en eller två, då är det helt ok att äta ibland.

Receptet ger cirka 40 stycken, beroende på storlek.

Recept och bild: Peggy

Total tid: 15 minuter
Portioner: 20
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.
  • Koka upp grädden.
  • Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.
  • Tillsätt lakritspulver och salt. Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.
  • Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.
  • Ställ i kylen och låt de sätta sig.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,40 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg