Lammfärsbiffar med myntasmör

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 11 röster - Betygsätt

Här kommer ett recept på riktigt goda och saftiga lammfärsbiffar. De är ett ypperligt val för dig som äter strikt LCHF eller keto. Biffarna innehåller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lammfärsbiffar med myntasmör
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning15 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Här kommer ett recept på riktigt goda och saftiga lammfärsbiffar. De är ett ypperligt val för dig som äter strikt LCHF eller keto. Biffarna innehåller nämligen inte mer än 5 gram kolhydrater per portion. Du kan kombinera biffarna med en mängd goda tillbehör och variera i all oändlighet.

Innehållsförteckning

  1. Goda lammfärsbiffar
  2. Fluffigt smör med färsk mynta
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
ANNONS


Lammfärsbiffarna kan gärna serveras med varma grönsaker. Det är både gott och mättande, samtidigt som det passar till biffarna. Jag rekommenderar till exempel mina goda recept på vitkålsgratäng och krämig rättikagratäng. Ett annat snabbt och enkelt tillbehör är annars smörstekt sparris.

Recept och bild: Sofie

Goda lammfärsbiffar

I det här receptet är lammfärsbiffarna smaksatta med knaperstekt bacon, timjan, citronzest och vitlök. De innehåller dessutom fetaost för att få till en extra god smak och konsistens.

Många kan tycka att lamm är torrt och tråkigt, men så länge som du behandlar lammfärsen på rätt sätt blir biffarna saftiga. Stek biffarna så att de får en fin yta och låt de sedan gå klart i ugnen.

Fluffigt smör med färsk mynta

Biffarna har kombinerats med ett myntasmör. Just mynta och lamm är en kombination som är hur god som helst. Om du inte har testat dessa smaker innan så är det verkligen dags nu. Myntasmöret är riktigt enkelt att göra. Det innehåller bland annat smör, färsk, hackad mynta och citronzest. Se till att vispa smöret ordentligt så att det blir fluffigt och smälter i munnen.

Näringsvärde

Lammfärsbiffarna innehåller gott om fett från lammfärsen, baconet och fetaosten. Du kan därför äta de här biffarna ofta och gärna. De innehåller bara runt 4,4 gram kolhydrater per portion, vilket är perfekt för LCHF och keto. Även myntasmöret är givetvis fettrikt eftersom den största ingrediensen är smör. Med det här receptet kan du verkligen få i dig god mat som gör dig mätt.

En tabell med näringsvärden för detta receptet på lammfärsbiffar.

Om du vill ha en sammanställning av både protein, fett och kolhydrater så ger Kostbevakningen en bra översikt. Då får du direkt veta vad maträtten innehåller för näring.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
Lammfärsbiffar
 500 g Lammfärs
 120 g Bacon
 1 msk Färsk hackad timjan
 1 Ägg
 Rivet skal från ½ citron
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven)
 150 g Tärnad fetaost
Myntasmör
 4 msk Färsk hackad mynta
 Rivet skal från ½ citron
 0,50 msk Pressad citron
 2 tsk Flingsalt
Förslag på tillbehör
 Smörstekt sparris
ANNONS

 

Gör så här:

Myntasmör
1

Vi börjar med myntasmöret.

2

Vispa smöret ordentligt med elvisp eller i en köksassistent. Det ska bli riktigt fluffigt.

3

Tillsätt alla ingredienser och vispa ihop.

4

Lägg ut smöret på antingen bakplåtspapper eller plastfolie och forma en korv av det hela.
Snurra ihop ändarna så att smöret packas ordentligt.
Lägg in i kylen så det får stelna till lite.

5

Om det blir smör över, så funkar det perfekt att frysa in så har du färdigt kryddsmör i frysen.

Lammfärsbiffarna
6

Sätt ugnen på 150 grader.

7

Strimla baconet fint och knaperstek det i lite smör.

8

Hacka löken och tillsätt i baconet så att det får fräsa med på slutet.
Ställ åt sidan så det får svalna.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke så du får en jämn färs.

10

Stek gärna en liten bit för att känna om det behövs mer salt och peppar eller någon annan krydda.

11

Forma fem stora biffar, eller tio mindre biffar.
Stek de i ordentligt med smör så de får en fin yta.

12

Sätt in i de ugnen sedan tills de är helt färdiga. Har du en stektermometer så skulle jag sikta in mig på cirka 72 grader i kärntemp.

13

Ta ut och servera med smör och goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Lammfärsbiffar
 500 g Lammfärs
 120 g Bacon
 1 msk Färsk hackad timjan
 1 Ägg
 Rivet skal från ½ citron
 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven)
 150 g Tärnad fetaost
Myntasmör
 4 msk Färsk hackad mynta
 Rivet skal från ½ citron
 0,50 msk Pressad citron
 2 tsk Flingsalt
Förslag på tillbehör
 Smörstekt sparris

Instruktioner

Myntasmör
1

Vi börjar med myntasmöret.

2

Vispa smöret ordentligt med elvisp eller i en köksassistent. Det ska bli riktigt fluffigt.

3

Tillsätt alla ingredienser och vispa ihop.

4

Lägg ut smöret på antingen bakplåtspapper eller plastfolie och forma en korv av det hela.
Snurra ihop ändarna så att smöret packas ordentligt.
Lägg in i kylen så det får stelna till lite.

5

Om det blir smör över, så funkar det perfekt att frysa in så har du färdigt kryddsmör i frysen.

Lammfärsbiffarna
6

Sätt ugnen på 150 grader.

7

Strimla baconet fint och knaperstek det i lite smör.

8

Hacka löken och tillsätt i baconet så att det får fräsa med på slutet.
Ställ åt sidan så det får svalna.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke så du får en jämn färs.

10

Stek gärna en liten bit för att känna om det behövs mer salt och peppar eller någon annan krydda.

11

Forma fem stora biffar, eller tio mindre biffar.
Stek de i ordentligt med smör så de får en fin yta.

12

Sätt in i de ugnen sedan tills de är helt färdiga. Har du en stektermometer så skulle jag sikta in mig på cirka 72 grader i kärntemp.

13

Ta ut och servera med smör och goda tillbehör.

Lammfärsbiffar med myntasmör
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida