En klassisk lammstek är bland det godaste som finns. Perfekt söndagsstek och just den här lammsteken har jag gjort med en kryddning av vitlök och rosmarin som toppas att en touche av citron.
Funkar kanon om du äter LCHF/lowcarb.
Har du inte en köttermometer så rekommenderar jag dig verkligen att köpa en. Här finns en hel del olika att välja mellan: Köp en stektermometer
Serveringstips: Vitkålsgratäng och tzatsiki
Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.
Bind upp steken om det behövs.
Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.
Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 68-72 grader.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.
Bind upp steken om det behövs.
Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.
Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 68-72 grader.