Lammstek med rosmarin och vitlök

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 5 röster - Betygsätt

En klassisk lammstek är bland det godaste som finns. Perfekt söndagsstek och just den här lammsteken har jag gjort med en kryddning av vitlök och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lammstek med rosmarin och vitlök
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 tim 20 minTotalt1 tim 30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En klassisk lammstek är bland det godaste som finns. Perfekt söndagsstek och just den här lammsteken har jag gjort med en kryddning av vitlök och rosmarin som toppas att en touche av citron.

Funkar kanon om du äter LCHF/lowcarb.

Har du inte en köttermometer så rekommenderar jag dig verkligen att köpa en. Här finns en hel del olika att välja mellan: Köp en stektermometer

Serveringstips: Vitkålsgratäng och tzatsiki

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 kg Lammstek
 30 g Vitlök
 2 msk Rosmarin
 1 msk Salt
 1 st Citron

 

Gör så här:

1

Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.

2

Bind upp steken om det behövs.

3

Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.

4

Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.

5

Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 68-72 grader.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Lammstek
 30 g Vitlök
 2 msk Rosmarin
 1 msk Salt
 1 st Citron

Instruktioner

1

Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.

2

Bind upp steken om det behövs.

3

Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lägg några skivor i botten av en ugnsfast form.

4

Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.

5

Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 68-72 grader.

Lammstek med rosmarin och vitlök
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida