Lammstek med rosmarin och vitlök

2
Innehåll
En klassisk lammstek är bland det godaste som finns. Perfekt söndagsstek och just den här lammsteken har jag gjort med en kryddning av vitlök och rosmarin som toppas att en touche av citron.
Funkar kanon om du äter LCHF/lowcarb.
Har du inte en köttermometer så rekommenderar jag dig verkligen att köpa en. Här finns en hel del olika att välja mellan: Köp en stektermometer
Serveringstips: Vitkålsgratäng och tzatsiki
Total tid:
1 timme
30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 1 kg Lammstek
- 30 g Vitlök
- 2 msk torkad rosmarin
- 1 msk salt
- 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
- 1 st Citron
- 20 g Smör till stekning
Instructions
- Ta ut köttet i god tid och låt det ligga framme så det inte är så kallt.
- Bind upp steken om det behövs.
- Rundbryn steken i smöret och lägg den i formen ovanpå citronen. Lägg några skivor citron till ovanpå steken och häll eventuellt stekfett ifrån stekpannan över citronerna.
- Ställ in i ugnen på 150 grader tills det att steken har en innertemperatur på 68-72 grader.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Succé
Hur lång tid tar det med 1 kg stek?