Långbakad kål

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 22 röster - Betygsätt

Långbakad kål kom jag på att testa när vi hade väldigt mycket kålsorter hemma. Kål av alla dess slag är ju fantastiskt gott och nyttigt.…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Långbakad kål
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning6 timTotalt6 tim 15 min

Beskrivning - Information

Långbakad kål kom jag på att testa när vi hade väldigt mycket kålsorter hemma. Kål av alla dess slag är ju fantastiskt gott och nyttigt.
Jag ville se lite hur man kunde få till något riktigt gott på samma sätt som man kan köra kött på låg temperatur och det blev inte alls dumt, riktigt gott faktiskt.

Just denna gången använde jag röd spetskål, men du kan använda vitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast.

Jag kan tänka mig att man kan spetsa till det hela genom att tillsätta lite syra, typ ättika eller så, men det ska jag experimentera lite mer med nästa gång.

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 1 kg KålVitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast
 300 g LökGärna färsk lök, annars purjolök, rödlök eller gul lök
 2 Vitlöksklyftor
 0,50 dl Olivolja
 150 g Smör
 2 deciliter Köttfond/buljong
 Salt och peppar
 1 RosmarinkvistAlternativt 1 tsk torkad rosmarin

Gör så här:

1

Skär bort stammen på kålen.
Skär kålen i ganska så stora bitar.
Skär löken i ganska stora bitar med.
Skiva vitlöken.
Lägg allt i en stor ugnsfast form och salta och peppra.

2

Ringla olivolja jämnt över kålen.
Hyvla smöret och fördela över kålen och lägg rosmarinen uppe på.
Packa in formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen på 130 grader.

Långbakad kål

3

När det gått 3 timmar tar du ut formen och häller över fonden och blandar runt.
Passa även på att smaka av så du har en bra saltnivå.
Ställ in formen i ugnen igen fast utan folie i ytterligare 3 timmar.
Vänd lite i den varje timme.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 22

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg KålVitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast
 300 g LökGärna färsk lök, annars purjolök, rödlök eller gul lök
 2 Vitlöksklyftor
 0,50 dl Olivolja
 150 g Smör
 2 deciliter Köttfond/buljong
 Salt och peppar
 1 RosmarinkvistAlternativt 1 tsk torkad rosmarin

Instruktioner

1

Skär bort stammen på kålen.
Skär kålen i ganska så stora bitar.
Skär löken i ganska stora bitar med.
Skiva vitlöken.
Lägg allt i en stor ugnsfast form och salta och peppra.

2

Ringla olivolja jämnt över kålen.
Hyvla smöret och fördela över kålen och lägg rosmarinen uppe på.
Packa in formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen på 130 grader.

Långbakad kål

3

När det gått 3 timmar tar du ut formen och häller över fonden och blandar runt.
Passa även på att smaka av så du har en bra saltnivå.
Ställ in formen i ugnen igen fast utan folie i ytterligare 3 timmar.
Vänd lite i den varje timme.

Långbakad kål

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida