Långbakad kål kom jag på att testa när vi hade väldigt mycket kålsorter hemma. Kål av alla dess slag är ju fantastiskt gott och nyttigt.
Jag ville se lite hur man kunde få till något riktigt gott på samma sätt som man kan köra kött på låg temperatur och det blev inte alls dumt, riktigt gott faktiskt.
Just denna gången använde jag röd spetskål, men du kan använda vitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast.
Jag kan tänka mig att man kan spetsa till det hela genom att tillsätta lite syra, typ ättika eller så, men det ska jag experimentera lite mer med nästa gång.
Skär bort stammen på kålen.
Skär kålen i ganska så stora bitar.
Skär löken i ganska stora bitar med.
Skiva vitlöken.
Lägg allt i en stor ugnsfast form och salta och peppra.
Ringla olivolja jämnt över kålen.
Hyvla smöret och fördela över kålen och lägg rosmarinen uppe på.
Packa in formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen på 130 grader.
När det gått 3 timmar tar du ut formen och häller över fonden och blandar runt.
Passa även på att smaka av så du har en bra saltnivå.
Ställ in formen i ugnen igen fast utan folie i ytterligare 3 timmar.
Vänd lite i den varje timme.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär bort stammen på kålen.
Skär kålen i ganska så stora bitar.
Skär löken i ganska stora bitar med.
Skiva vitlöken.
Lägg allt i en stor ugnsfast form och salta och peppra.
Ringla olivolja jämnt över kålen.
Hyvla smöret och fördela över kålen och lägg rosmarinen uppe på.
Packa in formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen på 130 grader.
När det gått 3 timmar tar du ut formen och häller över fonden och blandar runt.
Passa även på att smaka av så du har en bra saltnivå.
Ställ in formen i ugnen igen fast utan folie i ytterligare 3 timmar.
Vänd lite i den varje timme.
Sanna says:
Tack för receptet! Det borde ju lyckas i crockpot också. Ska testa🙂
Ellinor says:
Hej lyckades du crockpot? Hur lång tid och hur mkt vätska?
Martin says:
Tack för tipset måste jag testa
Raija says:
Har gjort denna rätt i min lergryta
Christina says:
Å så gott det blev! Jag använde, rödkål, vitkål, lök och lite sladdrig blomkål jag hittade i kylskåpet. Tror också på lite mer syra så nästa gång byter jag ut vätskan mot 1,5 dl buljong och 0,5 dl balsamvinäger, ökar sedan om det behövs. då enkelt och jättegott, älskar dina recept!
LCHF-arkivet says:
Vad roligt att höra!