Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Långbakad kål

3,67 av 12 röster
Långbakad kål

Långbakad kål kom jag på att testa när vi hade väldigt mycket kålsorter hemma. Kål av alla dess slag är ju fantastiskt gott och nyttigt.
Jag ville se lite hur man kunde få till något riktigt gott på samma sätt som man kan köra kött på låg temperatur och det blev inte alls dumt, riktigt gott faktiskt.

Just denna gången använde jag röd spetskål, men du kan använda vitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast.

Jag kan tänka mig att man kan spetsa till det hela genom att tillsätta lite syra, typ ättika eller så, men det ska jag experimentera lite mer med nästa gång.

Total tid: 6 timmar 15 minuter
Servings: 5
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Skär bort stammen på kålen. Skär kålen i ganska så stora bitar. Skär löken i ganska stora bitar med. Skiva vitlöken. Lägg allt i en stor ugnsfast form och salta och peppra.
  • Ringla olivolja jämnt över kålen. Hyvla smöret och fördela över kålen och lägg rosmarinen uppe på. Packa in formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen på 130 grader.
    En skål med rödkål, grön lök och skivor av ost, dekorerad med en kvist rosmarin.
  • När det gått 3 timmar tar du ut formen och häller över fonden och blandar runt. Passa även på att smaka av så du har en bra saltnivå. Ställ in formen i ugnen igen fast utan folie i ytterligare 3 timmar. Vänd lite i den varje timme.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,67 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.