Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Långkokta kotletter i champinjonsås

4,58 av 14 röster
Långkokta kotletter i champinjonsås

Kotletter köper jag ofta då jag tycker det är så där löjligt gott, men det blir oftast grillat, speciellt på sommaren.
Men, ibland, då vill jag göra något annat gott och idag blev det en sådan sak. Ett litet påhitt på långkokta kotletter i en riktigt mustig och god champinjonsås.

Total tid: 1 timme 15 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Ta fram en stor stekpanna med höga kanter. Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra. Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.
    Långkokta kotletter i champinjonsås
  • Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken. Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.
    Långkokta kotletter i champinjonsås
  • Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
  • Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme. Vänd på kotletterna lite då och då.
    Långkokta kotletter i champinjonsås
  • När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera. Smaka av med salt och peppar.
    Långkokta kotletter i champinjonsås
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Långkokta kotletter i champinjonsås”

4,58 from 14 votes (13 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg