Långkokta kotletter i champinjonsås
3
Innehåll
Kotletter köper jag ofta då jag tycker det är så där löjligt gott, men det blir oftast grillat, speciellt på sommaren.
Men, ibland, då vill jag göra något annat gott och idag blev det en sådan sak. Ett litet påhitt på långkokta kotletter i en riktigt mustig och god champinjonsås.
Total tid: 1 timme 15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g Kotletter
- 300 g Färska champinjoner
- 200 g Lök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1,5 dl Torrt vitt vin
- 6 dl Grädde
- 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 2 tsk Timjan
- 1 dl Smetana
- 2 msk Tamarisoja
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Ta fram en stor stekpanna med höga kanter. Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra. Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.
- Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken. Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.
- Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
- Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme. Vänd på kotletterna lite då och då.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Alltid haft svårt med kotletter men dessa blir saftiga och möra.