Långkokta kotletter i champinjonsås
11
Innehåll
Kotletter köper jag ofta då jag tycker det är så där löjligt
gott, men det blir oftast grillat, speciellt på sommaren.
Men, ibland, då vill jag göra något annat gott och idag blev det en
sådan sak. Ett litet påhitt på långkokta kotletter i en riktigt
mustig och god champinjonsås.
Total tid:
1 timme
15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g Kotletter
- 300 g Färska champinjoner
- 200 g Lök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1,5 dl Torrt vitt vin
- 6 dl Grädde
- 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 2 tsk Timjan
- 1 dl Smetana
- 2 msk Tamarisoja
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Ta fram en stor stekpanna med höga kanter. Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra. Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.
- Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken. Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.
- Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
- Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme. Vänd på kotletterna lite då och då.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Alltid haft svårt med kotletter men dessa blir saftiga och möra.
Har alltid stekt kotletterna och sedan efterkokat dom som min mamma gjorde och dom blir så möra
Låter så gott, man kan ju inte misslyckas med detta recept
Nä, det är väldigt enkelt och så himla gott!
Jätte bra recept TACK