Långkokta kotletter i champinjonsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Kotletter köper jag ofta då jag tycker det är så där löjligt gott, men det blir oftast grillat, speciellt på sommaren. Men, ibland, då vill…

Läs mer 3 kommentarer
Långkokta kotletter i champinjonsås
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Beskrivning - Information

Kotletter köper jag ofta då jag tycker det är så där löjligt gott, men det blir oftast grillat, speciellt på sommaren.
Men, ibland, då vill jag göra något annat gott och idag blev det en sådan sak. Ett litet påhitt på långkokta kotletter i en riktigt mustig och god champinjonsås.

Kategori,

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g KotletterCirka 4-5 stycken
 300 g Färska champinjoner
 200 g LökBlandade sorter
 2 Vitlöksklyftor
 1,50 deciliter Torrt vitt vin
 6 deciliter Grädde
 2 tsk Timjan
 1 dl Smetana
 2 msk Tamarisoja
 Salt och peppar
 Smör till stekning

Gör så här:

1

Ta fram en stor stekpanna med höga kanter.
Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra.
Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.

Långkokta kotletter i champinjonsås

2

Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.

Långkokta kotletter i champinjonsås

3

Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.

4

Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme.
Vänd på kotletterna lite då och då.

Långkokta kotletter i champinjonsås

5

När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera.
Smaka av med salt och peppar.

Långkokta kotletter i champinjonsås

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g KotletterCirka 4-5 stycken
 300 g Färska champinjoner
 200 g LökBlandade sorter
 2 Vitlöksklyftor
 1,50 deciliter Torrt vitt vin
 6 deciliter Grädde
 2 tsk Timjan
 1 dl Smetana
 2 msk Tamarisoja
 Salt och peppar
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Ta fram en stor stekpanna med höga kanter.
Bryn kotletterna i smör på medelhög värme så de får en fin yta. Salta och peppra.
Lyft ur kotletterna tills vidare och lägg de på en tallrik vid sidan av.

Långkokta kotletter i champinjonsås

2

Dela champinjonerna i så stora bitar som passar din smak. Skär löken i klyftor och skiva vitlöken.
Fräs på detta i samma stekpanna som du stekte kotletterna i, tillsätt lite mer smör om det behövs.

Långkokta kotletter i champinjonsås

3

Slå på vinet och låt puttra i ett par minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.

4

Lägg i kotletterna igen och låt allt puttra sakta på låg värme i cirka en timme.
Vänd på kotletterna lite då och då.

Långkokta kotletter i champinjonsås

5

När du fått en fin konsistens på såsen, så är det dags att servera.
Smaka av med salt och peppar.

Långkokta kotletter i champinjonsås

Långkokta kotletter i champinjonsås

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida