Langos är något av det enklaste och godaste man kan äta tycker jag och det går absolut att göra om du äter LCHF. Funkar perfekt som förrätt, eller som huvudrätt och man kan variera tillbehören precis hur mycket som helst.
Jag brukar tycka om att ha avokado, crème fraiche, räkor, kaviar och hackad rödlök på mina. Riktigt mättande och gott!
Man behöver inte steka dem i vitlöksolja i efterhand som jag skriver i receptet nedan, men det gör ju det hela lite mer gott!
Har du inte cheddarost kan du välja en annan ost som har lite smak.
Blanda ihop samtliga ingredienser utom olja och vitlök i en bunke.
Klicka ut klickar på en plåt med bakplåtspapper. Fyra större eller sex mindre.
Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 8-10 minuter. Om du ska steka dem i olja efter så behöver du inte grädda mer än 8 minuter.
Värm oljan i en stekpanna. Tryck till vitlöken lite och lägg den i oljan så den får lite smak. Lägg sedan i langosen och ge dem en lite mer krispig yta. Var försiktigt bara så att du inte bränner dem.
Ta upp och servera direkt med önskat tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser utom olja och vitlök i en bunke.
Klicka ut klickar på en plåt med bakplåtspapper. Fyra större eller sex mindre.
Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 8-10 minuter. Om du ska steka dem i olja efter så behöver du inte grädda mer än 8 minuter.
Värm oljan i en stekpanna. Tryck till vitlöken lite och lägg den i oljan så den får lite smak. Lägg sedan i langosen och ge dem en lite mer krispig yta. Var försiktigt bara så att du inte bränner dem.
Ta upp och servera direkt med önskat tillbehör.