Lasses falukorvsgratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Falukorvsgratäng med stekt bacon, paprika, purjolök och grädde! Snabbt, enkelt och riktigt gott. Gratäng när den är som bäst!

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lasses falukorvsgratäng | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Falukorvsgratäng med stekt bacon, paprika, purjolök och grädde!
Snabbt, enkelt och riktigt gott. Gratäng när den är som bäst!

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g falukorv
 280 g bacon2 paket
 100 g purjolökEller gul lök om du hellre vill ha det.
 1 st paprika
 1 msk smörTill stekning
 3 deciliter grädde
 150 g riven VästerbottensostEller annan lagrad ost.
 saltEfter smak.
 nymalen svartpepparEfter smak.
 2 msk oregano" target="_blank" rel="nofollow">Färsk oreganoEller 1 msk torkad.

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Tärna falukorven.

3

Strimla baconet.

4

Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

5

Bryn falukorven i fettet från baconet.

6

Skala och hacka löken.
Kärna ur och strimla paprikan.

7

Stek lök och paprika tills det är mjukt i stekpanna med smör och blanda det med korv och bacon.
Lägg över i en ugnsform.

8

Häll i grädden.
Salta och peppra.
Strö över oregano och toppa med riven ost.

9

Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg, ca 20-30 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g falukorv
 280 g bacon2 paket
 100 g purjolökEller gul lök om du hellre vill ha det.
 1 st paprika
 1 msk smörTill stekning
 3 deciliter grädde
 150 g riven VästerbottensostEller annan lagrad ost.
 saltEfter smak.
 nymalen svartpepparEfter smak.
 2 msk oregano" target="_blank" rel="nofollow">Färsk oreganoEller 1 msk torkad.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Tärna falukorven.

3

Strimla baconet.

4

Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

5

Bryn falukorven i fettet från baconet.

6

Skala och hacka löken.
Kärna ur och strimla paprikan.

7

Stek lök och paprika tills det är mjukt i stekpanna med smör och blanda det med korv och bacon.
Lägg över i en ugnsform.

8

Häll i grädden.
Salta och peppra.
Strö över oregano och toppa med riven ost.

9

Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg, ca 20-30 minuter.

Lasses falukorvsgratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida