Lax och spenatpaj (kallrökt lax)

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Lax och spenatpaj är helt otroligt gott. Det var så gott att även min femårige son åt pajen med god aptit och berömde pappa för…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lax och spenatpaj (kallrökt lax)
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Lax och spenatpaj är helt otroligt gott. Det var så gott att även min femårige son åt pajen med god aptit och berömde pappa för att han lagade så god mat.

Jag använde mig av frusen hackad spenat och helt vanlig kallrökt lax.

Pajskalet som jag använder mig av är detta: Godaste pajskalet

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Pajskal
 50 g Smör
 1 st Ägg
 1/2 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Kallrökt lax
 200 g Spenat (hackad frusen)
 50 g Gul lök
 4 st Ägg
 2 dl Grädde 40%
 2 dl Ost (riven)
 1 nypa Salt och peppar
 2 msk Dill (hackad)

 

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Hacka löken fint och fräs den i en liten klick smör/olja. Tillsätt spenaten och låt den fräsa tills all vätska försvunnit. Salta och peppra.

7

Skär laxen i lite mindre bitar.

8

Blanda ägg, grädde, ost, lax, dill och spenaten i en bunke. Salta och peppra lite.

9

Häll upp smeten i pajskalet och ställ in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter tills det att pajen stelnat i mitten.

10

Ta ut och servera med en god blandsallad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 st Ägg
 1/2 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllning
 150 g Kallrökt lax
 200 g Spenat (hackad frusen)
 50 g Gul lök
 4 st Ägg
 2 dl Grädde 40%
 2 dl Ost (riven)
 1 nypa Salt och peppar
 2 msk Dill (hackad)

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen
6

Hacka löken fint och fräs den i en liten klick smör/olja. Tillsätt spenaten och låt den fräsa tills all vätska försvunnit. Salta och peppra.

7

Skär laxen i lite mindre bitar.

8

Blanda ägg, grädde, ost, lax, dill och spenaten i en bunke. Salta och peppra lite.

9

Häll upp smeten i pajskalet och ställ in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter tills det att pajen stelnat i mitten.

10

Ta ut och servera med en god blandsallad.

Lax och spenatpaj (kallrökt lax)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida