Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Lax och spenatpaj (kallrökt lax)

Inga röster än
Skapat: 9 maj, 2017
Senast ändrat: 1 april, 2024
Lax och spenatpaj (kallrökt lax)

Lax och spenatpaj är helt otroligt gott. Det var så gott att även min femårige son åt pajen med god aptit och berömde pappa för att han lagade så god mat.

Jag använde mig av frusen hackad spenat och helt vanlig kallrökt lax.

Pajskalet som jag använder mig av är detta: Godaste pajskalet

Total tid: 35 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen

  • Hacka löken fint och fräs den i en liten klick smör/olja. Tillsätt spenaten och låt den fräsa tills all vätska försvunnit. Salta och peppra.
  • Skär laxen i lite mindre bitar.
  • Blanda ägg, grädde, ost, lax, dill och spenaten i en bunke. Salta och peppra lite.
  • Häll upp smeten i pajskalet och ställ in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter tills det att pajen stelnat i mitten.
  • Ta ut och servera med en god blandsallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.