Ett jättegott lchf-recept på en klassisk paj med lax och spenat.
Använd detta pajskal till att göra skalet. Receptet är bara för själva fyllningen.
Om du vill göra pajen lite mer lyxig och med mer smak så byter du ut 150 gram av laxen till lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax istället.
Spenaten kan du självklart använda färsk om du har det.
Näringsvärdet är beräknat på pajskal och fyllning.
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna lite.
Hacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med spenaten. Salta och peppra lite bara. Låt all vätska koka bort så att spenaten är ganska torr. Låt svalna.
Tärna laxen i 2x2 cm stora tärningar.
Lägg laxbitarna i botten av pajskalet och slå sedan äggstanningen över. Peta lite bland laxbitarna så att stanningen får komma med överallt.
Sätt in i ungen på 200 grader i cirka 45-50 minuter. Kolla att fyllningen har satt sig.
Servera med en grönsallad eller annat gott.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna lite.
Hacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med spenaten. Salta och peppra lite bara. Låt all vätska koka bort så att spenaten är ganska torr. Låt svalna.
Tärna laxen i 2x2 cm stora tärningar.
Lägg laxbitarna i botten av pajskalet och slå sedan äggstanningen över. Peta lite bland laxbitarna så att stanningen får komma med överallt.
Sätt in i ungen på 200 grader i cirka 45-50 minuter. Kolla att fyllningen har satt sig.
Servera med en grönsallad eller annat gott.