Lax och spenatpaj

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ett jättegott lchf-recept på en klassisk paj med lax och spenat. Använd detta pajskal till att göra skalet. Receptet är bara för själva fyllningen. Om…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Lax och spenatpaj
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning50 minTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ett jättegott lchf-recept på en klassisk paj med lax och spenat.

Använd detta pajskal till att göra skalet. Receptet är bara för själva fyllningen.

Om du vill göra pajen lite mer lyxig och med mer smak så byter du ut 150 gram av laxen till lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax istället.

Spenaten kan du självklart använda färsk om du har det.

Näringsvärdet är beräknat på pajskal och fyllning.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllningen
 350 g Laxfilé
 250 g Spenat (frusen)
 50 g Lök (gul)
 5 Ägg
 1 msk Dill (hackad)
 100 g Ost (riven)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 2 tsk Salt

 

Gör så här:

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
6

Hacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med spenaten. Salta och peppra lite bara. Låt all vätska koka bort så att spenaten är ganska torr. Låt svalna.

7

Tärna laxen i 2x2 cm stora tärningar.

8

Blanda ihop ägg, grädde, dill, riven ost och den avsvalnade spenaten i en bunke.och vispa om det lite. Salta och peppra. Om du har i lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax behöver du inte fullt så mycket salt då den är salt i sig.

9

Lägg laxbitarna i botten av pajskalet och slå sedan äggstanningen över. Peta lite bland laxbitarna så att stanningen får komma med överallt.

10

Sätt in i ungen på 200 grader i cirka 45-50 minuter. Kolla att fyllningen har satt sig.

11

Servera med en grönsallad eller annat gott.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskal
 50 g Smör
 1 Ägg
 0,5 dl Vatten
 1 krm Salt
Fyllningen
 350 g Laxfilé
 250 g Spenat (frusen)
 50 g Lök (gul)
 5 Ägg
 1 msk Dill (hackad)
 100 g Ost (riven)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 2 tsk Salt

Instruktioner

Pajskalet
1

Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.

2

Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.

3

Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.

4

Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.

5

Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen
6

Hacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med spenaten. Salta och peppra lite bara. Låt all vätska koka bort så att spenaten är ganska torr. Låt svalna.

7

Tärna laxen i 2x2 cm stora tärningar.

8

Blanda ihop ägg, grädde, dill, riven ost och den avsvalnade spenaten i en bunke.och vispa om det lite. Salta och peppra. Om du har i lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax behöver du inte fullt så mycket salt då den är salt i sig.

9

Lägg laxbitarna i botten av pajskalet och slå sedan äggstanningen över. Peta lite bland laxbitarna så att stanningen får komma med överallt.

10

Sätt in i ungen på 200 grader i cirka 45-50 minuter. Kolla att fyllningen har satt sig.

11

Servera med en grönsallad eller annat gott.

Lax och spenatpaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida