Laxburgare med limeaioli

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Dessa enkla och supergoda laxburgare som serveras med en klick limeaioli är helt magiskt goda. En väldigt fräsch och enkel anrättning som du kan välja…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
laxburgare med limeaioli Laxburgare med limeaioli
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Dessa enkla och supergoda laxburgare som serveras med en klick limeaioli är helt magiskt goda.

En väldigt fräsch och enkel anrättning som du kan välja att äta precis som en hamburgare, eller bara på en bädd av fräsch sallad.

Detta är ett recept som passar både som lunch och middag, helt beroende på vad du väljer att servera till.

Recept och bild: Martina Engdahl

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Laxburgare
 4 st Portionsbitar lax á 140 g
 1 st Ägg
 1 st Gul lök, finhackad
 1 st Lime, rivet skal och saft
 1 st Färsk röd chiliEller 1 tsk chili flakes
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar, nymalen
Limeaioli
 1 st Ägg
 1 msk Dijonsenap
 1 msk Pressad lime
 2 deciliter Rapsolja, neutral
 1 tsk Rivet limeskal
 1 nypa Salt
 Svartpeppar, nymalen
Du behöver
ANNONS

 

Gör så här:

Limeaioli
1

Knäck ägget i en hög skål/bunke.

2

Tillsätt övriga ingredienser, utom oljan.

3

Häll försiktigt på oljan ovanpå de övriga ingredienserna.

4

Ställ ner din stavmixer i botten av skålen och börja mixa.

5

När du ser att aiolin börjar att tjockna lite, så kan du börja att vicka lite på stavmixern så att den börjar dra ner mer olja.

Efter ett tag kan du börja att lyfta och sänka stavmixern tills det att all olja har jobbats in och du har fått en homogen majonnäs.

6

Om du vill ha den lite lösare kan du tillsätta några teskedar kallt vatten så att den späds ut lite.

Smaka av med salt och peppar.

7

Ställ din limeaioli i kylen så länge.

Laxburgare
8

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop med knivarna till en jämn smet.

9

Forma till biffar i den storlek som du vill ha dina laxburgare och stek dom i rikligt med smör på medelhög värme.

Cirka 2-3 minuter på varje sida kan nog vara lagom. Det är dock beroende på storlek och tjocklek.

10

Ta upp dom ur stekpannan och servera direkt med lite limeaioli till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Laxburgare
 4 st Portionsbitar lax á 140 g
 1 st Ägg
 1 st Gul lök, finhackad
 1 st Lime, rivet skal och saft
 1 st Färsk röd chiliEller 1 tsk chili flakes
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar, nymalen
Limeaioli
 1 st Ägg
 1 msk Dijonsenap
 1 msk Pressad lime
 2 deciliter Rapsolja, neutral
 1 tsk Rivet limeskal
 1 nypa Salt
 Svartpeppar, nymalen
Du behöver

Instruktioner

Limeaioli
1

Knäck ägget i en hög skål/bunke.

2

Tillsätt övriga ingredienser, utom oljan.

3

Häll försiktigt på oljan ovanpå de övriga ingredienserna.

4

Ställ ner din stavmixer i botten av skålen och börja mixa.

5

När du ser att aiolin börjar att tjockna lite, så kan du börja att vicka lite på stavmixern så att den börjar dra ner mer olja.

Efter ett tag kan du börja att lyfta och sänka stavmixern tills det att all olja har jobbats in och du har fått en homogen majonnäs.

6

Om du vill ha den lite lösare kan du tillsätta några teskedar kallt vatten så att den späds ut lite.

Smaka av med salt och peppar.

7

Ställ din limeaioli i kylen så länge.

Laxburgare
8

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop med knivarna till en jämn smet.

9

Forma till biffar i den storlek som du vill ha dina laxburgare och stek dom i rikligt med smör på medelhög värme.

Cirka 2-3 minuter på varje sida kan nog vara lagom. Det är dock beroende på storlek och tjocklek.

10

Ta upp dom ur stekpannan och servera direkt med lite limeaioli till.

Laxburgare med limeaioli
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida