Laxburgare med limeaioli

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 21 röster - Betygsätt

Dessa enkla och supergoda laxburgare som serveras med en klick limeaioli är helt magiskt goda. Just smakkombinationen med lax och lime är något du inte…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Laxburgare med limeaioli | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa enkla och supergoda laxburgare som serveras med en klick limeaioli är helt magiskt goda. Just smakkombinationen med lax och lime är något du inte får missa. Det här är ett LCHF-recept som du definitivt kommer att vilja återkomma till.

Innehållsförteckning

  1. Så serverar du dessa goda laxburgare
  2. Otroligt goda smakkombinationer
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Detta är ett recept som passar både som lunch och middag, helt beroende på vad du väljer att servera till. Burgarna är dessutom minst lika goda i matlådan dagen efter som när de är nylagade.

Recept och bild: Martina Engdahl

Så serverar du goda laxburgare

Dessa goda laxburgare med limeaioli kan du äta på flera olika sätt. Det är en väldigt fräsch och enkel anrättning som du kan välja att äta som en hamburgare eller på en bädd av fräsch sallad.

Oavsett hur du väljer att servera burgarna så kan du ha en massa goda tillbehör till. Vad sägs till exempel om en krispig coleslaw eller LCHF-vänliga pommes i form utav friterad kålrot, halloumi fries eller vaxbönor. Det finns inga begränsningar för vad du lägger upp på tallriken tillsammans med burgarna.

Om du vill ha en lätt och enkel tallrik så kan du välja att servera en god grönsallad till. Då får du dessutom in extra mycket krispighet på tallriken.

Annars kan du göra en salladswrap, dvs använda till exempel ett par riktigt stora salladsblad, från till exempel isbergssallad och använda som ett typ av hamburgerbröd. Precis som man gör på Max.

Otroligt goda smakkombinationer

Det bästa med laxburgare med limeaioli är att smakkombinationerna är underbart goda. Med lax, lime och chili kommer du att få något alldeles extra på tallriken.

Receptets laxburgare får rejält med smak från själva laxen, men även från gul lök, röd chili och lime. Det är vanliga ingredienser och kryddor som de flesta redan har hemma.

Limeaiolin får istället rejält med smak av lime. Givetvis bör du göra din egen limeaioli enligt receptet här på sidan. Hemmagjord majonnäs är nämligen mycket godare än köpta varianter. Att göra egen majonnäs är dessutom enklare än du kanske tror.

Näringsvärde

Dessa laxburgare har ett bra näringsvärde. Receptet innehåller bara 11 kolhydrater, men 74 gram fett och 113 gram protein.

Näringsvärden för detta receptet på laxburgare.
(Näringsvärden från Kostbevakningen.)

Detta näringsvärde är för fyra portioner och tillsammans med en rejäl klick limeaioli får du i dig gott om nyttigt fett.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Laxburgare
 4 st Portionsbitar lax á 140 g
 1 st Ägg
 1 st Gul lök, finhackad
 1 st Lime, rivet skal och saft
 1 st Färsk röd chiliEller 1 tsk chili flakes
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar, nymalen
Limeaioli
 1 st Ägg
 1 msk Dijonsenap
 1 msk Pressad lime
 2 deciliter Rapsolja, neutral
 1 tsk Rivet limeskal
 1 nypa Salt
 Svartpeppar, nymalen
Du behöver

 

Gör så här:

Limeaioli
1

Knäck ägget i en hög skål/bunke.

2

Tillsätt övriga ingredienser, utom oljan.

3

Häll försiktigt på oljan ovanpå de övriga ingredienserna.

4

Ställ ner din stavmixer i botten av skålen och börja mixa.

5

När du ser att aiolin börjar att tjockna lite, så kan du börja att vicka lite på stavmixern så att den börjar dra ner mer olja.

Efter ett tag kan du börja att lyfta och sänka stavmixern tills det att all olja har jobbats in och du har fått en homogen majonnäs.

6

Om du vill ha den lite lösare kan du tillsätta några teskedar kallt vatten så att den späds ut lite.

Smaka av med salt och peppar.

7

Ställ din limeaioli i kylen så länge.

Laxburgare
8

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop med knivarna till en jämn smet.

9

Forma till biffar i den storlek som du vill ha dina laxburgare och stek dom i rikligt med smör på medelhög värme.

Cirka 2-3 minuter på varje sida kan nog vara lagom. Det är dock beroende på storlek och tjocklek.

10

Ta upp dom ur stekpannan och servera direkt med lite limeaioli till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 21

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Laxburgare
 4 st Portionsbitar lax á 140 g
 1 st Ägg
 1 st Gul lök, finhackad
 1 st Lime, rivet skal och saft
 1 st Färsk röd chiliEller 1 tsk chili flakes
 1 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar, nymalen
Limeaioli
 1 st Ägg
 1 msk Dijonsenap
 1 msk Pressad lime
 2 deciliter Rapsolja, neutral
 1 tsk Rivet limeskal
 1 nypa Salt
 Svartpeppar, nymalen
Du behöver

Instruktioner

Limeaioli
1

Knäck ägget i en hög skål/bunke.

2

Tillsätt övriga ingredienser, utom oljan.

3

Häll försiktigt på oljan ovanpå de övriga ingredienserna.

4

Ställ ner din stavmixer i botten av skålen och börja mixa.

5

När du ser att aiolin börjar att tjockna lite, så kan du börja att vicka lite på stavmixern så att den börjar dra ner mer olja.

Efter ett tag kan du börja att lyfta och sänka stavmixern tills det att all olja har jobbats in och du har fått en homogen majonnäs.

6

Om du vill ha den lite lösare kan du tillsätta några teskedar kallt vatten så att den späds ut lite.

Smaka av med salt och peppar.

7

Ställ din limeaioli i kylen så länge.

Laxburgare
8

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop med knivarna till en jämn smet.

9

Forma till biffar i den storlek som du vill ha dina laxburgare och stek dom i rikligt med smör på medelhög värme.

Cirka 2-3 minuter på varje sida kan nog vara lagom. Det är dock beroende på storlek och tjocklek.

10

Ta upp dom ur stekpannan och servera direkt med lite limeaioli till.

Laxburgare med limeaioli
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida