Hoppa till innehåll
Open navigation

Laxfilé i airfryer

5 av 2 röster
Sparat av: st
Laxfilé i airfryer
Att tillaga laxfilé i airfryer är så galet enkelt. Minimalt med jobb och bra smak ändå. Det går dessutom att variera med många olika smaksättningar.Du kommer självklart att behöva en airfryer för detta, men om du inte har en airfryer så kan du prova på att göra lax i ugn istället.Som smaksättare till laxen så kan du testa på lite olika varianter: – Örtsalt – Citronpeppar – Färska örterSen är det bara att servera med lite goda tillbehör, till exempel en kall örtsås och kanske smashad blomkål.Om du vill ha tips på ett par goda såser som passar jättebra till lax i airfryer, eller ja, lax överlag, så kan jag varmt tipsa om dessa två:– Vitvinssås. Ingen fisk blir sämre av en god vitvinssås. Detta är ett superenkelt och gott recept. – Sandefjordsås. En sås med massor av härliga smaker som passar som handen i handsken med lax.Tänk på att välja lax av god kvalitet som självklart skall vara MSC-märkt om du inte fiskat upp laxen själv. Då ser vi till att upprätthålla ett hållbart fiske.
5 av 2 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att torka av laxbitarna med hushållspapper.
    Laxfilé i airfryer
  • Pensla på lite olivolja på varje bit.
  • Salta och peppra.
    Laxfilé i airfryer
  • Om du har en airfryer med en insats som har hål i botten så lägger du med fördel lite bakplåtspapper i botten av insatsen. Placera sedan laxbitarna i den.
    Laxfilé i airfryer
  • Kör laxen på 180°C i cirka 12-15 minuter, beroende på storlek på laxbitarna.
  • När dom är klara tar du ut dom och pressar lite citron över och sedan är det bara att äta med goda tillbehör.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg