Laxfilé i airfryer

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Att tillaga laxfilé i airfryer är så galet enkelt. Minimalt med jobb och bra smak ändå. Det går dessutom att variera med många olika smaksättningar.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Laxfilé i airfryer
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Att tillaga laxfilé i airfryer är så galet enkelt. Minimalt med jobb och bra smak ändå. Det går dessutom att variera med många olika smaksättningar.

Du kommer självklart att behöva en airfryer för detta, men om du inte har en airfryer så kan du prova på att göra lax i ugn istället.

Som smaksättare till laxen så kan du testa på lite olika varianter:
- Örtsalt
- Citronpeppar
- Färska örter

Sen är det bara att servera med lite goda tillbehör, till exempel en kall örtsås och kanske smashad blomkål.

Om du vill ha tips på ett par goda såser som passar jättebra till lax i airfryer, eller ja, lax överlag, så kan jag varmt tipsa om dessa två:

- Vitvinssås. Ingen fisk blir sämre av en god vitvinssås. Detta är ett superenkelt och gott recept.
- Sandefjordsås. En sås med massor av härliga smaker som passar som handen i handsken med lax.

Tänk på att välja lax av god kvalitet som självklart skall vara MSC-märkt om du inte fiskat upp laxen själv. Då ser vi till att upprätthålla ett hållbart fiske.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 Portionsbitar laxfilé
 1 msk Olivolja
 Nymalen svartpeppar
 Pressad citron

 

Gör så här:

1

Börja med att torka av laxbitarna med hushållspapper.

Laxfilé i airfryer

2

Pensla på lite olivolja på varje bit.

3

Salta och peppra.

Laxfilé i airfryer

4

Om du har en airfryer med en insats som har hål i botten så lägger du med fördel lite bakplåtspapper i botten av insatsen.
Placera sedan laxbitarna i den.

Laxfilé i airfryer

5

Kör laxen på 180°C i cirka 12-15 minuter, beroende på storlek på laxbitarna.

6

När dom är klara tar du ut dom och pressar lite citron över och sedan är det bara att äta med goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Portionsbitar laxfilé
 1 msk Olivolja
 Nymalen svartpeppar
 Pressad citron

Instruktioner

1

Börja med att torka av laxbitarna med hushållspapper.

Laxfilé i airfryer

2

Pensla på lite olivolja på varje bit.

3

Salta och peppra.

Laxfilé i airfryer

4

Om du har en airfryer med en insats som har hål i botten så lägger du med fördel lite bakplåtspapper i botten av insatsen.
Placera sedan laxbitarna i den.

Laxfilé i airfryer

5

Kör laxen på 180°C i cirka 12-15 minuter, beroende på storlek på laxbitarna.

6

När dom är klara tar du ut dom och pressar lite citron över och sedan är det bara att äta med goda tillbehör.

Laxfilé i airfryer
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida