Hoppa till innehåll
Open navigation

Laxpudding med skirat smör

4 av 2 röster
Sparat av: st
Laxpudding med skirat smör

En enkel laxpudding med mycket smak som mättar. God både som egen rätt och kall på buffé. Eller varför inte som matig frukost?

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Anna-Karin M

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela broccolin i små buketter som du ångkokar. Går bra att koka också, men se till att få bort så mkt vätska som möjligt när det kokar klart bara. Skala löken och dela på mitten. Skär tunna skivor av löken och stek den mjuk på svag värme i mycket smör. Dela laxen i mindre bitar.
  • Smörj en ugnsform, ca 20×20 med smör. Lägg i broccolin. Lägg hälften av laxen på broccolin, sedan löken och därefter resten av laxen. Vispa ihop ägg, grädde, dill, salt och peppar. Slå detta över lax/broccoli/lök. Grädda i ugnen ca 30 min tills äggstanningen känns fast och ytan fått lite färg.
  • Under tiden laxpuddingen står i ugnen så skirar du smöret. Servera med sparris och/eller en krispig grönsallad
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg