Laxpudding med skirat smör

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

En enkel laxpudding med mycket smak som mättar. God både som egen rätt och kall på buffé. Eller varför inte som matig frukost?

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Laxpudding med skirat smör
ANNONS
Profilbild för Anna-Karin MSkapareAnna-Karin MFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En enkel laxpudding med mycket smak som mättar. God både som egen rätt och kall på buffé. Eller varför inte som matig frukost?

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 200 g lax" target="_blank" rel="nofollow">Kallrökt lax
 3 Ägg
 3 deciliter Grädde
 1 dl Hackad dill, färsk
 50 g Smör att skira, samt lite att smörja formen med

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Dela broccolin i små buketter som du ångkokar. Går bra att koka också, men se till att få bort så mkt vätska som möjligt när det kokar klart bara.
Skala löken och dela på mitten. Skär tunna skivor av löken och stek den mjuk på svag värme i mycket smör.
Dela laxen i mindre bitar.

3

Smörj en ugnsform, ca 20x20 med smör. Lägg i broccolin. Lägg hälften av laxen på broccolin, sedan löken och därefter resten av laxen.
Vispa ihop ägg, grädde, dill, salt och peppar. Slå detta över lax/broccoli/lök.
Grädda i ugnen ca 30 min tills äggstanningen känns fast och ytan fått lite färg.

4

Under tiden laxpuddingen står i ugnen så skirar du smöret.
Servera med sparris och/eller en krispig grönsallad

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g lax" target="_blank" rel="nofollow">Kallrökt lax
 3 Ägg
 3 deciliter Grädde
 1 dl Hackad dill, färsk
 50 g Smör att skira, samt lite att smörja formen med

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Dela broccolin i små buketter som du ångkokar. Går bra att koka också, men se till att få bort så mkt vätska som möjligt när det kokar klart bara.
Skala löken och dela på mitten. Skär tunna skivor av löken och stek den mjuk på svag värme i mycket smör.
Dela laxen i mindre bitar.

3

Smörj en ugnsform, ca 20x20 med smör. Lägg i broccolin. Lägg hälften av laxen på broccolin, sedan löken och därefter resten av laxen.
Vispa ihop ägg, grädde, dill, salt och peppar. Slå detta över lax/broccoli/lök.
Grädda i ugnen ca 30 min tills äggstanningen känns fast och ytan fått lite färg.

4

Under tiden laxpuddingen står i ugnen så skirar du smöret.
Servera med sparris och/eller en krispig grönsallad

Laxpudding med skirat smör
Profilbild för Anna-Karin M

Recept av: Anna-Karin M

Visa alla recept från Anna-Karin M Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida