Laxrullar med pepparrot

4
Innehåll
Det här är ett LCHF-recept på en väldigt enkelt men samtidigt otroligt god förrätt. Laxrullar med smak av pepparrot. När jag har lagat den så har jag valt att lägga upp den på en salladsbädd, droppa lite god olivolja över och sen riva lite god parmesanost över. Toppa det hela med en kvist dill och lite citron.
Total tid:
25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 300 g kallrökt lax
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk pressad citron
- 1 msk pepparrot (riven)
- 3 msk färsk dill, hackad
- 1 krm salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en fast crème av det.
- Lägg ut skivad lax på plastfilm, så att det täcker hela plastfilmen.
- Sprid ut dillen över laxen och tryck ner den lite i laxen så den fastnar lite.
- Bred sen ut pepparrotscrèmen över hela laxen.
- Rulla ihop till en rulle genom att lyfta på ena änden av plastfilmen och låt laxen rullas ihop.
- Vira ihop ändarna på plastfilmen och stoppa hela rullen i frysen i cirka 30 minuter.
- Ta fram den sen och skär upp passliga bitar och servera på en salladsbädd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Så snyggt, enkelt och gott. Tack!