Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Laxrullar med pepparrot

5 av 6 röster
Laxrullar med pepparrot

Det här är ett LCHF-recept på en väldigt enkelt men samtidigt otroligt god förrätt. Laxrullar med smak av pepparrot. När jag har lagat den så har jag valt att lägga upp den på en salladsbädd, droppa lite god olivolja över och sen riva lite god parmesanost över. Toppa det hela med en kvist dill och lite citron.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att vispa ihop crème fraiche, citronsaft, pepparrot, salt och peppar till ett hårt skum. Man får vispa ett tag, men det ska bli en fast crème av det.
  • Lägg ut skivad lax på plastfilm, så att det täcker hela plastfilmen.
  • Sprid ut dillen över laxen och tryck ner den lite i laxen så den fastnar lite.
  • Bred sen ut pepparrotscrèmen över hela laxen.
  • Rulla ihop till en rulle genom att lyfta på ena änden av plastfilmen och låt laxen rullas ihop.
  • Vira ihop ändarna på plastfilmen och stoppa hela rullen i frysen i cirka 30 minuter.
  • Ta fram den sen och skär upp passliga bitar och servera på en salladsbädd.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Laxrullar med pepparrot”

5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg