Ginas Laxrulle

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Istället för smörgåstårta på kalaset, så kan du göra denna enkla, men goda och fräscha laxrulle. Jag har här kombinerat skagenröra med kallrökt lax, men…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Ginas Laxrulle
ANNONS
Profilbild för i Ginas kökSkaparei Ginas kökFörberedelse1 timTillagning20 minTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Istället för smörgåstårta på kalaset, så kan du göra denna enkla, men goda och fräscha laxrulle. Jag har här kombinerat skagenröra med lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax, men fyllningen kan du själv komponera enligt tycke och smak.

Jag finns också på instagram: @ginas_lechef (på engelska) samt i Facebook: LCHF - i Ginas kök (recepten på finska)

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Bottnet
 5 st ägg
 100 g färskost med vitlökssmakTyp Philadelphia eller motsvarande.
 1 tsk bakpulver
 1 nypa salt
Fyllning
 200 g SkagenröraGör egen eller köp en färdig som funkar för dig.
 100 g smetanaEller crème fraiche.
 0,50 dl majonnäs
 200 g lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax
 1 dl färsk dill
 1 nypa lite salt
Garnering
 200 g färskost med smak av gräslök
 1 dl grädde
 valfria dekorationer; ex. lax, dill, rom, rädisa

 

Gör så här:

Botten/bröd
1

Separera äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.

2

Vispa i en annan skål äggulorna, färskosten, bakpulvret samt saltet till en jämn smet.

3

Rör ner äggvitorna i äggsmeten med en gaffel.

4

Häll smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela jämt över hela plåten. Grädda i 150°C cirka 20min.

5

När botten är färdig, lyft bort från plåten och rulla bottnen lätt (med bakplåtspappret kvar) från den korta sidan. Låt bottnen svalna.

Fyllning
6

Blanda skagenröra, smetana och majonnäs till en jämn smet. Sätt lite salt och svartpeppar. Smeta ut röran på brödet.

7

Skär laxen och dillen i riktigt små bitar och fördela jämt över rullen.

8

Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en spänd rulle. Låt gärna vila i kylen en stund.

Garnering
9

Vispa färskosten med grädden tills det är jämnt och fluffigt. Fördela jämnt över rullen. Dekorera.

10

Låt rullen sätta sig, gärna över natten (inplastad), i kylen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Bottnet
 5 st ägg
 100 g färskost med vitlökssmakTyp Philadelphia eller motsvarande.
 1 tsk bakpulver
 1 nypa salt
Fyllning
 200 g SkagenröraGör egen eller köp en färdig som funkar för dig.
 100 g smetanaEller crème fraiche.
 0,50 dl majonnäs
 200 g lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax
 1 dl färsk dill
 1 nypa lite salt
Garnering
 200 g färskost med smak av gräslök
 1 dl grädde
 valfria dekorationer; ex. lax, dill, rom, rädisa

Instruktioner

Botten/bröd
1

Separera äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.

2

Vispa i en annan skål äggulorna, färskosten, bakpulvret samt saltet till en jämn smet.

3

Rör ner äggvitorna i äggsmeten med en gaffel.

4

Häll smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela jämt över hela plåten. Grädda i 150°C cirka 20min.

5

När botten är färdig, lyft bort från plåten och rulla bottnen lätt (med bakplåtspappret kvar) från den korta sidan. Låt bottnen svalna.

Fyllning
6

Blanda skagenröra, smetana och majonnäs till en jämn smet. Sätt lite salt och svartpeppar. Smeta ut röran på brödet.

7

Skär laxen och dillen i riktigt små bitar och fördela jämt över rullen.

8

Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en spänd rulle. Låt gärna vila i kylen en stund.

Garnering
9

Vispa färskosten med grädden tills det är jämnt och fluffigt. Fördela jämnt över rullen. Dekorera.

10

Låt rullen sätta sig, gärna över natten (inplastad), i kylen.

Ginas Laxrulle

Kommentarer

  • Profilbild för Marie Ackell-lidén
    Marie Ackell-lidén says:

    Gör dubbel fyllning
    Jag följde receptet exakt och fyllningen räckte inte att bre över hela bottnen. Dessutom tyckte jag den var lite smaklös, så mitt förslag är att krydda upp den mer – både bottnen ochfyllningen. Detta är så klart en smaksak.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida