Istället för smörgåstårta på kalaset, så kan du göra denna enkla, men goda och fräscha laxrulle. Jag har här kombinerat skagenröra med lax" target="_blank" rel="nofollow">kallrökt lax, men fyllningen kan du själv komponera enligt tycke och smak.
Jag finns också på instagram: @ginas_lechef (på engelska) samt i Facebook: LCHF - i Ginas kök (recepten på finska)
Separera äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa i en annan skål äggulorna, färskosten, bakpulvret samt saltet till en jämn smet.
Rör ner äggvitorna i äggsmeten med en gaffel.
Häll smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela jämt över hela plåten. Grädda i 150°C cirka 20min.
När botten är färdig, lyft bort från plåten och rulla bottnen lätt (med bakplåtspappret kvar) från den korta sidan. Låt bottnen svalna.
Blanda skagenröra, smetana och majonnäs till en jämn smet. Sätt lite salt och svartpeppar. Smeta ut röran på brödet.
Skär laxen och dillen i riktigt små bitar och fördela jämt över rullen.
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en spänd rulle. Låt gärna vila i kylen en stund.
Vispa färskosten med grädden tills det är jämnt och fluffigt. Fördela jämnt över rullen. Dekorera.
Låt rullen sätta sig, gärna över natten (inplastad), i kylen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Separera äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa i en annan skål äggulorna, färskosten, bakpulvret samt saltet till en jämn smet.
Rör ner äggvitorna i äggsmeten med en gaffel.
Häll smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela jämt över hela plåten. Grädda i 150°C cirka 20min.
När botten är färdig, lyft bort från plåten och rulla bottnen lätt (med bakplåtspappret kvar) från den korta sidan. Låt bottnen svalna.
Blanda skagenröra, smetana och majonnäs till en jämn smet. Sätt lite salt och svartpeppar. Smeta ut röran på brödet.
Skär laxen och dillen i riktigt små bitar och fördela jämt över rullen.
Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en spänd rulle. Låt gärna vila i kylen en stund.
Vispa färskosten med grädden tills det är jämnt och fluffigt. Fördela jämnt över rullen. Dekorera.
Låt rullen sätta sig, gärna över natten (inplastad), i kylen.
Marie Ackell-lidén says:
Gör dubbel fyllning
Jag följde receptet exakt och fyllningen räckte inte att bre över hela bottnen. Dessutom tyckte jag den var lite smaklös, så mitt förslag är att krydda upp den mer – både bottnen ochfyllningen. Detta är så klart en smaksak.
i Ginas kök says:
Tack för din kommentar!