Ginas Laxrulle
0
Istället för smörgåstårta på kalaset, så kan du göra denna enkla, men goda och fräscha laxrulle. Jag har här kombinerat skagenröra med kallrökt lax, men fyllningen kan du själv komponera enligt tycke och smak.
Jag finns också på instagram: @ginas_lechef (på engelska) samt i Facebook: LCHF – i Ginas kök (recepten på finska)
Total tid: 1 timme 20 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
Fyllning
- 200 g Skagenröra
- 100 g smetana
- 0,5 dl majonnäs
- 200 g kallrökt lax
- 1 dl färsk dill
- 1 nypa lite salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
Botten/bröd
- Separera äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
- Vispa i en annan skål äggulorna, färskosten, bakpulvret samt saltet till en jämn smet.
- Rör ner äggvitorna i äggsmeten med en gaffel.
- Häll smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela jämt över hela plåten. Grädda i 150°C cirka 20min.
- När botten är färdig, lyft bort från plåten och rulla bottnen lätt (med bakplåtspappret kvar) från den korta sidan. Låt bottnen svalna.
Fyllning
- Blanda skagenröra, smetana och majonnäs till en jämn smet. Sätt lite salt och svartpeppar. Smeta ut röran på brödet.
- Skär laxen och dillen i riktigt små bitar och fördela jämt över rullen.
- Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en spänd rulle. Låt gärna vila i kylen en stund.
Garnering
- Vispa färskosten med grädden tills det är jämnt och fluffigt. Fördela jämnt över rullen. Dekorera.
- Låt rullen sätta sig, gärna över natten (inplastad), i kylen.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!