Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

LCHF-arkivets goda smörkyckling

4,80 av 5 röster
LCHF-arkivets goda smörkyckling

LCHF-arkivets goda smörkyckling är en variant på Toscansk smörlax som är ett otroligt populärt recept.
Men, jag gjorde det mer åt det svenska hållet, med lite mer svenska smaker av västerbottensost, persilja och gräslök.
Resultatet blev fantastiskt gott om jag får säga.

När det gäller val av styckdel, så använde jag mig av kycklingbröstfilé som jag delade i två, men jag kan tänka mig att en lårfilé skulle kunna funka kanonbra med då den ger riktigt mycket smak.

Har du inte Västerbottensost, då kan du använda dig av en annan lagrad ost, t ex parmesanost eller cheddar.
Receptet på Toscansk smörlax.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Förslag på tillbehör

Instruktioner

  • Bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra. När du har bryt den runt om så lyfter du bort kycklingen från stekpannan och lägger på en tallrik.
    LCHF-arkivets goda smörkyckling
  • Lägg i smöret i samma stekpanna, gör inte rent den mellan.
  • Lägg i vitlöken och bryn den i smöret.
  • Lägg i spenaten och låt den fräsa med en stund.
  • Slå på grädde och smetana och låt allt puttra några minuter.
  • Tillsätt kycklingen, den rivna osten och tomaterna. Blanda ihop och låt allt stå och puttra i cirka 10 minuter.
  • Tillsätt örterna mot slutet och smaka av med salt och peppar. Troligtvis behövs inte något salt, men det beror på vilken ost du använder.
  • Servera direkt och njut!
    LCHF-arkivets goda smörkyckling
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg