LCHF-arkivets goda smörkyckling är en variant på Toscansk smörlax som är ett otroligt populärt recept.
Men, jag gjorde det mer åt det svenska hållet, med lite mer svenska smaker av västerbottensost, persilja och gräslök.
Resultatet blev fantastiskt gott om jag får säga.
När det gäller val av styckdel, så använde jag mig av kycklingbröstfilé som jag delade i två, men jag kan tänka mig att en lårfilé skulle kunna funka kanonbra med då den ger riktigt mycket smak.
Har du inte Västerbottensost, då kan du använda dig av en annan lagrad ost, t ex parmesanost eller cheddar.
Receptet på Toscansk smörlax.
Bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra.
När du har bryt den runt om så lyfter du bort kycklingen från stekpannan och lägger på en tallrik.
Lägg i smöret i samma stekpanna, gör inte rent den mellan.
Lägg i vitlöken och bryn den i smöret.
Lägg i spenaten och låt den fräsa med en stund.
Tillsätt kycklingen, den rivna osten och tomaterna.
Blanda ihop och låt allt stå och puttra i cirka 10 minuter.
Servera direkt och njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Bryn kycklingen i lite olja. Salta och peppra.
När du har bryt den runt om så lyfter du bort kycklingen från stekpannan och lägger på en tallrik.
Lägg i smöret i samma stekpanna, gör inte rent den mellan.
Lägg i vitlöken och bryn den i smöret.
Lägg i spenaten och låt den fräsa med en stund.
Tillsätt kycklingen, den rivna osten och tomaterna.
Blanda ihop och låt allt stå och puttra i cirka 10 minuter.
Servera direkt och njut!