LCHF-arkivets granola

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 9 röster - Betygsätt

Vill du ha en enkel och mumsig LCHF granola att toppa din yoghurt med? Då är det här rätt recept för dig. Tack vare alla…

Läs mer 7 kommentarer Skriv ut
LCHF-arkivets granola

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Vill du ha en enkel och mumsig LCHF granola att toppa din yoghurt med? Då är det här rätt recept för dig. Tack vare alla nötter i receptet får du gott om både protein och nyttiga fetter. Vad sägs om bland annat rostade chiafrön, valnötter, hasselnötter och mandel? Mums!

Innehållsförteckning

  1. Blandning med goda nötter
  2. Sötning och kryddsättning
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

ANNONS


Granolan samlar på sig en hel del kolhydrater, men det är även mycket nyttigheter i den. Du kan alltså unna dig att äta den goda yoghurttoppingen då och då. Lite men inte hela tiden helt enkelt. Jag rekommenderar den dock till alla som äter liberal LCHF snarare än strikt.

LCHF granola med goda nötter

Granola med lite fet yoghurt tycker jag är en härlig start på dagen. En frukost som jag brukar välja när jag vill lyxa till det lite extra. Eftersom både nötterna och yoghurten är feta alternativ så står jag mig väl tills det är dags för nästa måltid. Men, det är som med mycket annat inom LCHF att det ska ätas med måtta och att man inte ska överäta det.

Köp ingredienser online!
- Mandel
- Hasselnötter
- Valnötter
- Mandelmjöl
- Vaniljextrakt
- Pumpakärnor
- Chiafrön

Givetvis så kan du välja att byta ut vissa frön/nötter mot andra som du tycker bättre om. Du kan helt enkelt skapa din egen goda blandning. Det finns gott om alternativ och här får du helt enkelt chansen att skapa exakt den LCHF müsli du drömmer om.

ANNONS


Sötning och kryddsättning

Eftersom det här är ett LCHF-recept skippar vi sockret och använder sötning som alternativ. När det gäller sötningen så är det helt upp till dig själv att välja vilken sötning du vill använda, den går även att hoppa över helt om du vill det. Det finns så många "skolor" om sötning, så du får själv läsa på och ta ställning. Om du är mycket känslig för söta saker så kan det vara bäst att skippa allt vad sötningsmedel heter.

Nötterna i sig har en mycket god smak. Du kan dock använda goda kryddor för att höja smakupplevelsen. I receptet använder jag kanel, kardemumma och vaniljextrakt för att skapa en otroligt god LCHF-vänlig granola.

Näringsvärde

Låt oss kika på näringsvärdet i den här granolan. Receptet består av hela tio portioner och hamnar på omkring 6 gram kolhydrater, 34 gram fett och 9 gram protein per portion om man rundar av.

En tabell med alla ingredienser i denna granola och dess näringsvärden.

Se till att välja en så fet yoghurt som möjligt till din granola, då får du upp fetthalten i frukosten. Servera gärna med grekisk eller turkisk yoghurt.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 2 deciliter Valnötter
 0,50 dl Pumpakärnor
 0,50 dl Sesamfrön
 2 msk Chiafrön
 0,50 dl Varmt vatten
 0,75 dl Kokosfett
 1 msk Sötning
 1 st Äggvita (vispad)
 1 tsk Salt
ANNONS

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Hacka nötterna grovt. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en bunke.

3

Blanda ihop hett vatten, kokosfett, vanilj och eventuell sötning så att kokosfettet och sötningen får lösas upp.

4

Tillsätt vattenblandningen till de torra ingredienserna och blanda.

5

Vända ner den vispade äggvitan så den blandar sig med allt.

6

Häll upp blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.

7

Grädda i cirka 20 minuter. Vända i blandningen några gånger under den här tiden. Större klumpar kan du ta sönder, men lite mindre klumpar får det gärna vara.

8

Ta ut när det är helt torrt och låt svalna. Häll upp i burk med lock och förvara i skafferiet.

9

Servera med lite fet yoghurt och kanske lite färska bär.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 9

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter Valnötter
 0,50 dl Pumpakärnor
 0,50 dl Sesamfrön
 2 msk Chiafrön
 0,50 dl Varmt vatten
 0,75 dl Kokosfett
 1 msk Sötning
 1 st Äggvita (vispad)
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Hacka nötterna grovt. Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en bunke.

3

Blanda ihop hett vatten, kokosfett, vanilj och eventuell sötning så att kokosfettet och sötningen får lösas upp.

4

Tillsätt vattenblandningen till de torra ingredienserna och blanda.

5

Vända ner den vispade äggvitan så den blandar sig med allt.

6

Häll upp blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen.

7

Grädda i cirka 20 minuter. Vända i blandningen några gånger under den här tiden. Större klumpar kan du ta sönder, men lite mindre klumpar får det gärna vara.

8

Ta ut när det är helt torrt och låt svalna. Häll upp i burk med lock och förvara i skafferiet.

9

Servera med lite fet yoghurt och kanske lite färska bär.

LCHF-arkivets granola
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida