Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

LCHF-arkivets kanelbullar

Inga röster än
LCHF-arkivets kanelbullar

Först och främst… om du förväntar dig att kanelbullar som är LCHF-vänliga skall vara som vanliga jästa kanelbullar, då är det du verkligen fel ute. Det går verkligen inte att jämföra dessa två saker.

Däremot, om du letar efter ett alternativ som är ok inom LCHF och som faktiskt smakar gott, då tycker jag att du ska testa att baka dessa.

Jag hittade på det här receptet efter att jag hade ätit tjockpannkaka och tänkte att det borde funka att göra kanelbullar av detta.

Resultatet blev helt ok enligt mig själv.

Dock var det ganska så svårt att få till en fin rulle och sedan bullar av det, men det gick med lite tålamod och en bra slickepott.

Om man gör tio bullar så innehåller en bulle ungefär 1 kolhydrat.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Smält 25 gram av smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  • Vispa äggen lätt för hand.
  • Blanda ihop fiberhusk, pofiber, kardemumma, bakpulver och två teskedar sötströ i en bunke.Blanda ner grädde, vatten, smält smör och mjölblandningen i äggen. Vispa ihop det snabbt och ställ åt sidan i tio minuter så att det hela får svälla.
  • Vispa ihop 100 gram smör med kanel och två teskedar sötströ. Ju mer du vispar det desto lättare blir det att smeta ut sen.
  • När smeten har tjocknat lägger du ut den på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck/kavla ut den till en fyrkant. Den kan vara relativt tjock, kanske en halv centimeter ungefär.
  • Lyft försiktigt bort det översta bakplåtspappret, du kanske måste använda en slickepott för att få loss degen.
  • Smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.
  • Rulla sedan ihop degen till en avlång rulle. Här måste du med stor sannolikhet hjälpa till att få loss det hela med en slickepott för det fastnar lätt.i:9a
  • När du har fått till en rulle skär du upp den i cirka 10 bitar och lägger i muffinsformar på en plåt.i:10a
  • Grädda i ugnen direkt på 200 grader i cirka 10 minuter. De skall ha fått en fin färg. Jag körde 200 grader varmluft. Kör du utan varmluft kan du säkert köra lite varmare.i:11a
  • Ta ut dem och låt svalna på galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg