LCHF-arkivets kanelbullar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Först och främst... om du förväntar dig att kanelbullar som är LCHF-vänliga skall vara som vanliga jästa kanelbullar, då är det du verkligen fel ute.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
LCHF-arkivets kanelbullar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning10 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Först och främst... om du förväntar dig att kanelbullar som är LCHF-vänliga skall vara som vanliga jästa kanelbullar, då är det du verkligen fel ute. Det går verkligen inte att jämföra dessa två saker.

Däremot, om du letar efter ett alternativ som är ok inom LCHF och som faktiskt smakar gott, då tycker jag att du ska testa att baka dessa.

Jag hittade på det här receptet efter att jag hade ätit tjockpannkaka och tänkte att det borde funka att göra kanelbullar av detta.

Resultatet blev helt ok enligt mig själv.

Dock var det ganska så svårt att få till en fin rulle och sedan bullar av det, men det gick med lite tålamod och en bra slickepott.

Om man gör tio bullar så innehåller en bulle ungefär 1 kolhydrat.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 4 st Ägg
 125 g Smör
 4 msk Grädde 40%
 2 msk Vatten
 3 msk Fiberhusk
 3 msk Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 4 tsk Sötning
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

1

Smält 25 gram av smöret i en kastrull och ställ åt sidan.

2

Vispa äggen lätt för hand.

3

Blanda ihop fiberhusk, pofiber, kardemumma, bakpulver och två teskedar sötströ i en bunke.Blanda ner grädde, vatten, smält smör och mjölblandningen i äggen. Vispa ihop det snabbt och ställ åt sidan i tio minuter så att det hela får svälla.

4

Vispa ihop 100 gram smör med kanel och två teskedar sötströ. Ju mer du vispar det desto lättare blir det att smeta ut sen.

5

När smeten har tjocknat lägger du ut den på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck/kavla ut den till en fyrkant. Den kan vara relativt tjock, kanske en halv centimeter ungefär.

6

Lyft försiktigt bort det översta bakplåtspappret, du kanske måste använda en slickepott för att få loss degen.

7

Smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

8

Rulla sedan ihop degen till en avlång rulle. Här måste du med stor sannolikhet hjälpa till att få loss det hela med en slickepott för det fastnar lätt.i:9a

9

När du har fått till en rulle skär du upp den i cirka 10 bitar och lägger i muffinsformar på en plåt.i:10a

10

Grädda i ugnen direkt på 200 grader i cirka 10 minuter. De skall ha fått en fin färg. Jag körde 200 grader varmluft. Kör du utan varmluft kan du säkert köra lite varmare.i:11a

11

Ta ut dem och låt svalna på galler.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Ägg
 125 g Smör
 4 msk Grädde 40%
 2 msk Vatten
 3 msk Fiberhusk
 3 msk Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 4 tsk Sötning
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Smält 25 gram av smöret i en kastrull och ställ åt sidan.

2

Vispa äggen lätt för hand.

3

Blanda ihop fiberhusk, pofiber, kardemumma, bakpulver och två teskedar sötströ i en bunke.Blanda ner grädde, vatten, smält smör och mjölblandningen i äggen. Vispa ihop det snabbt och ställ åt sidan i tio minuter så att det hela får svälla.

4

Vispa ihop 100 gram smör med kanel och två teskedar sötströ. Ju mer du vispar det desto lättare blir det att smeta ut sen.

5

När smeten har tjocknat lägger du ut den på ett bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck/kavla ut den till en fyrkant. Den kan vara relativt tjock, kanske en halv centimeter ungefär.

6

Lyft försiktigt bort det översta bakplåtspappret, du kanske måste använda en slickepott för att få loss degen.

7

Smeta ut kanelsmöret i ett jämnt lager över hela degen.

8

Rulla sedan ihop degen till en avlång rulle. Här måste du med stor sannolikhet hjälpa till att få loss det hela med en slickepott för det fastnar lätt.i:9a

9

När du har fått till en rulle skär du upp den i cirka 10 bitar och lägger i muffinsformar på en plåt.i:10a

10

Grädda i ugnen direkt på 200 grader i cirka 10 minuter. De skall ha fått en fin färg. Jag körde 200 grader varmluft. Kör du utan varmluft kan du säkert köra lite varmare.i:11a

11

Ta ut dem och låt svalna på galler.

LCHF-arkivets kanelbullar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida