När jag kom i kontakt med LCHF första gången så var det här ett recept som jag fick av en bekant. Ett gott bröd som blir väldigt matigt.
Nu så hittade jag receptet igen och tänkte att jag ville dela med mig av det.
Mal sönder alla torra ingredienser i matberedare till mjöl. Det gör inget om det är lite bitar kvar.
Blanda ner alla de blöta ingredienserna och blanda ihop allt väl.
Häll upp i en smord avlång form.
Strö över lite solrosfrön eller vallmofrön eller något annat du vill ha uppe på.
Grädda i ugn 175 grader mellan 60-80 minuter. Tiden beror på din ugn.
När det är klart, låt det stå en liten stund och vänd sen upp det ur formen och låt svalna på ett galler.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Mal sönder alla torra ingredienser i matberedare till mjöl. Det gör inget om det är lite bitar kvar.
Blanda ner alla de blöta ingredienserna och blanda ihop allt väl.
Häll upp i en smord avlång form.
Strö över lite solrosfrön eller vallmofrön eller något annat du vill ha uppe på.
Grädda i ugn 175 grader mellan 60-80 minuter. Tiden beror på din ugn.
När det är klart, låt det stå en liten stund och vänd sen upp det ur formen och låt svalna på ett galler.