Lchf ChokladSemmelwrap
Är ni redo för Fettisdag den 1 mars.
Så här enkelt fixar du en chokladsemmelwrap fylld med egengjord chokladkräm och choklad maränggrädde.
Här hittar du receptet på chokladsåsen/chokladkrämen.
Se till att du har gjort den först så du kan låta en del av chokladsåsen stelna till/bli fastare i konsistensen, till en fin och len kräm i kylen. (tar ca 30min-1 timme)
Detta recept ger ett wrapbröd.
1>g kolhydrater (per bröd)
Brödet går bra att förvara i kylen om du vill förbereda några semmelwraps innan förtäring.
Brödet går även bra att frysa in för att sedan ta fram inför användning.
Tinar relativt fort i rumstemp.
Besök gärna mitt instagramkonto för fler härliga tips och recept.
@lchf_morsan
Ingredienser
Wrapbröd
Chokladkräm (som fått stå och blivit fastare i kylen)
- Chokladkräm
Choklad Maränggrädde (räcker till 2 choklad semmelwraps)
- 2 st Äggvitor (M/L)
- 2 tsk Sötning
- 1 dl Chokladsås (rinnig och sval)
- 1,5 dl Grädde
- 1 floz Ekologiskt Bourbon Vaniljpulver
Instruktioner
Gör ditt wrapbröd så här
- Börja med att ta fram alla ingredienser till wrapbrödet.
- Vispa upp ägget i en bunke med elvisp.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa med elvispen tills du får en tjockare konsistens.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den i en cirkel rätt så tunt. (ca 18cm i diameter)
- Lägg sedan ett bakplåtspapper över.
- Stoppa in i mitten av ugnen på 150grader i 10 minuter.
- När den är klar så tar du bort bakplåtspapperet direkt från din wrap och lägger den för att svalna.
Chokladkräm
- Chokladkrämen gör du enligt recept via denna länk https://www.lchfarkivet.se/recept/chokladkram/
- Du behöver ha låtit chokladsåsen blivit fastare i kylen innan du kan bre den på din wrap.
- Ta en sked och rör runt i din chokladkräm tills du ser att den mjuknar till lite och blir lätt att stryka ut på ditt svala wrapbröd.
Choklad Maränggrädde
- Vispa grädden tjock och blanda ner vaniljpulvret.
- Vispa äggvitorna i en annan bunke till hårt skum. (se till att dina vispar är helt rena från grädde innan du ska vispa äggvitorna)
- Blanda ner sötningen och vispa sedan en liten stund till.
- Nu behöver du chokladsås. Så om du inte har sparat en del av chokladsåsen framme innan du stoppade in den i kylen så går det jätte bra att på svagaste värmen på spisplattan, ta chokladkräm i en kastrull och under omrörning sakta tina upp din chokladkräm så den blir mer till sås. (låt svalna innan användning)
- Blanda ner den svala (hällbara/rinnig) chokladsåsen i den uppvispade marängen.
- Vänd sedan ner den uppvispade grädden så att allt blandas.
- På med plastfolie och låt stå en stund i kylen. (ca 5 min)
- Spritsa din choklad maränggrädde över chokladkrämen.
- Vik sedan kanterna av wrapbrödet över grädden och din semmelwrap är klar!