Är ni redo för Fettisdag den 1 mars.
Så här enkelt fixar du en chokladsemmelwrap fylld med egengjord chokladkräm och choklad maränggrädde.
Här hittar du receptet på chokladsåsen/chokladkrämen.
Se till att du har gjort den först så du kan låta en del av chokladsåsen stelna till/bli fastare i konsistensen, till en fin och len kräm i kylen. (tar ca 30min-1 timme)
Detta recept ger ett wrapbröd.
1>g kolhydrater (per bröd)
Brödet går bra att förvara i kylen om du vill förbereda några semmelwraps innan förtäring.
Brödet går även bra att frysa in för att sedan ta fram inför användning.
Tinar relativt fort i rumstemp.
Besök gärna mitt instagramkonto för fler härliga tips och recept.
@lchf_morsan
Börja med att ta fram alla ingredienser till wrapbrödet.
Vispa upp ägget i en bunke med elvisp.
Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa med elvispen tills du får en tjockare konsistens.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den i en cirkel rätt så tunt. (ca 18cm i diameter)
Lägg sedan ett bakplåtspapper över.
Stoppa in i mitten av ugnen på 150grader i 10 minuter.
När den är klar så tar du bort bakplåtspapperet direkt från din wrap och lägger den för att svalna.
Chokladkrämen gör du enligt recept via denna länk
https://www.lchfarkivet.se/recept/chokladkram/
Du behöver ha låtit chokladsåsen blivit fastare i kylen innan du kan bre den på din wrap.
Ta en sked och rör runt i din chokladkräm tills du ser att den mjuknar till lite och blir lätt att stryka ut på ditt svala wrapbröd.
Vispa grädden tjock och blanda ner vaniljpulvret.
Vispa äggvitorna i en annan bunke till hårt skum.
(se till att dina vispar är helt rena från grädde innan du ska vispa äggvitorna)
Blanda ner sötningen och vispa sedan en liten stund till.
Nu behöver du chokladsås.
Så om du inte har sparat en del av chokladsåsen framme innan du stoppade in den i kylen så går det jätte bra att på svagaste värmen på spisplattan, ta chokladkräm i en kastrull och under omrörning sakta tina upp din chokladkräm så den blir mer till sås. (låt svalna innan användning)
Blanda ner den svala (hällbara/rinnig) chokladsåsen i den uppvispade marängen.
Vänd sedan ner den uppvispade grädden så att allt blandas.
På med plastfolie och låt stå en stund i kylen. (ca 5 min)
Spritsa din choklad maränggrädde över chokladkrämen.
Vik sedan kanterna av wrapbrödet över grädden och din semmelwrap är klar!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att ta fram alla ingredienser till wrapbrödet.
Vispa upp ägget i en bunke med elvisp.
Tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt vispa med elvispen tills du får en tjockare konsistens.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den i en cirkel rätt så tunt. (ca 18cm i diameter)
Lägg sedan ett bakplåtspapper över.
Stoppa in i mitten av ugnen på 150grader i 10 minuter.
När den är klar så tar du bort bakplåtspapperet direkt från din wrap och lägger den för att svalna.
Chokladkrämen gör du enligt recept via denna länk
https://www.lchfarkivet.se/recept/chokladkram/
Du behöver ha låtit chokladsåsen blivit fastare i kylen innan du kan bre den på din wrap.
Ta en sked och rör runt i din chokladkräm tills du ser att den mjuknar till lite och blir lätt att stryka ut på ditt svala wrapbröd.
Vispa grädden tjock och blanda ner vaniljpulvret.
Vispa äggvitorna i en annan bunke till hårt skum.
(se till att dina vispar är helt rena från grädde innan du ska vispa äggvitorna)
Blanda ner sötningen och vispa sedan en liten stund till.
Nu behöver du chokladsås.
Så om du inte har sparat en del av chokladsåsen framme innan du stoppade in den i kylen så går det jätte bra att på svagaste värmen på spisplattan, ta chokladkräm i en kastrull och under omrörning sakta tina upp din chokladkräm så den blir mer till sås. (låt svalna innan användning)
Blanda ner den svala (hällbara/rinnig) chokladsåsen i den uppvispade marängen.
Vänd sedan ner den uppvispade grädden så att allt blandas.
På med plastfolie och låt stå en stund i kylen. (ca 5 min)
Spritsa din choklad maränggrädde över chokladkrämen.
Vik sedan kanterna av wrapbrödet över grädden och din semmelwrap är klar!