LCHF-Duchesse

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 14 röster - Betygsätt

En gammal klassiker i LCHF-tappning. LCHF-duchesse kan man använda till mycket... man kan ha det till plankstek, fiskgratäng och som små toppar vilket jag har…

Läs mer 9 kommentarer Skriv ut
LCHF-Duchesse
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En gammal klassiker i LCHF-tappning.

LCHF-duchesse kan man använda till mycket... man kan ha det till plankstek, fiskgratäng och som små toppar vilket jag har gjort på bilden.

Jag använde mig av kålrot och blomkål och smaksatte med riven parmesan. Man kan säkert välja bort kålroten om man vill och ha lite mer blomkål istället.

Sen så hade jag i lite pofiber för att binda upp vätskan som det ändå finns en hel del av i blomkål. Den som känner för det kan ju testa utan och meddela mig hur det gick.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Blomkål
 200 g Kålrot
 3 st Äggula

 

Gör så här:

1

Skala kålroten och skär ner den och blomkålen i lagom stora bitar. Koka i vatten tills det att de är helt mjuka.

2

Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på spisen och ånga av grönsakerna så mycket du kan.

3

Passera de kokta grönsakerna genom en sil och tillsätt äggulor, pofiber, parmesanost och smaka av med lite salt och peppar. Blanda.

4

Spritsa upp i önskad form på en plåt. Grädda i ugn på 225 grader tills de har fått en fin färg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Blomkål
 200 g Kålrot
 3 st Äggula

Instruktioner

1

Skala kålroten och skär ner den och blomkålen i lagom stora bitar. Koka i vatten tills det att de är helt mjuka.

2

Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på spisen och ånga av grönsakerna så mycket du kan.

3

Passera de kokta grönsakerna genom en sil och tillsätt äggulor, pofiber, parmesanost och smaka av med lite salt och peppar. Blanda.

4

Spritsa upp i önskad form på en plåt. Grädda i ugn på 225 grader tills de har fått en fin färg.

LCHF-Duchesse
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida