LCHF-Duchesse

4
En gammal klassiker i LCHF-tappning.
LCHF-duchesse kan man använda till mycket… man kan ha det till plankstek, fiskgratäng och som små toppar vilket jag har gjort på bilden.
Jag använde mig av kålrot och blomkål och smaksatte med riven parmesan. Man kan säkert välja bort kålroten om man vill och ha lite mer blomkål istället.
Sen så hade jag i lite pofiber för att binda upp vätskan som det ändå finns en hel del av i blomkål. Den som känner för det kan ju testa utan och meddela mig hur det gick.
Detta passar perfekt som tillbehör till en helstekt oxfilé med grönpepparsås.
Total tid:
50 minuter
Portioner: 4
Utrustning
- Kastrull
- Spritspåse
Ingredienser
- 400 g blomkål
- 200 g kålrot
- 2 dl parmesanost (Riven)
- 3 st äggulor
- 1 msk pofiber
Instruktioner
- Skala kålroten och skär ner den och blomkålen i lagom stora bitar. Koka i vatten tills det att de är helt mjuka.
- Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på spisen och ånga av grönsakerna så mycket du kan.
- Passera de kokta grönsakerna genom en sil och tillsätt äggulor, pofiber, parmesanost och smaka av med lite salt och peppar. Blanda.
- Spritsa upp i önskad form på en plåt. Grädda i ugn på 225 grader tills de har fått en fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!