En gammal klassiker i LCHF-tappning.
LCHF-duchesse kan man använda till mycket... man kan ha det till plankstek, fiskgratäng och som små toppar vilket jag har gjort på bilden.
Jag använde mig av kålrot och blomkål och smaksatte med riven parmesan. Man kan säkert välja bort kålroten om man vill och ha lite mer blomkål istället.
Sen så hade jag i lite pofiber för att binda upp vätskan som det ändå finns en hel del av i blomkål. Den som känner för det kan ju testa utan och meddela mig hur det gick.
Skala kålroten och skär ner den och blomkålen i lagom stora bitar. Koka i vatten tills det att de är helt mjuka.
Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på spisen och ånga av grönsakerna så mycket du kan.
Passera de kokta grönsakerna genom en sil och tillsätt äggulor, pofiber, parmesanost och smaka av med lite salt och peppar. Blanda.
Spritsa upp i önskad form på en plåt. Grädda i ugn på 225 grader tills de har fått en fin färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala kålroten och skär ner den och blomkålen i lagom stora bitar. Koka i vatten tills det att de är helt mjuka.
Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på spisen och ånga av grönsakerna så mycket du kan.
Passera de kokta grönsakerna genom en sil och tillsätt äggulor, pofiber, parmesanost och smaka av med lite salt och peppar. Blanda.
Spritsa upp i önskad form på en plåt. Grädda i ugn på 225 grader tills de har fått en fin färg.
Paola Oscarsson says:
Superdupergott! 👌😋😋😋
LCHF-arkivet says:
Vad roligt att höra! Tack för återkopplingen!
Monica Theander says:
Låter smarrigt!
Jag har blivit väldigt förtjust i att göra mos på vitkål – är sååååå himla gott. Har du möjligen gjort duchesse på det? Sväller pofiber på en gång så konsistensen blir rätt eller ska man vänta en stund?
Else says:
Kan man byta pofiber mot fiberhusk
LCHF-arkivet says:
Hej!
Ja, det går, men inte samma mängd. Dessutom så kommer det ge en annan smakbild. Men, kika här: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Gunnel Nyberg says:
Pofiber finns inte i USA. Kan jag använda Oatfiber istället? Eller rekommendera du något annat?
LCHF-arkivet says:
Kanske att man skulle kunna använda havrefiber istället. Är inte helt säker på om det är samma egenskaper, men det är ju fiber båda två.
Birgitta says:
Jag lägger grönsakerna i smält smör och lite salt och sedan får de sakta sjuda i sin egen vätska. Då blir det inget att hälla bort. Ger bra smak.
Carina Rickler says:
Det godaste LCHF brödet jag har ätit 🥰