Dessa empanadas görs med en sorts fatheaddeg som jag blivit inspirerad till av @keto_copy på Instagram, men som jag har anpassat till och provlagat med svenska mått.
Av degen kan man förutom empanadas göra t.ex pizza, spenatrullar, vitlöksflätor osv.
Om det blir empanadas över så blir de lika goda och knapriga efter förvaring i kylskåpet om man värmer dem i 180 grader varmluftsugn i 20 minuter.
Recept och bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
OBS! Mozzarellan ska vara den torra sorten som man kan riva själv eller färdigriven på påse, inte de runda bollarna som ligger i vätska.
Mikra mozzarellaosten på 500W i 30 sek intervaller ca 4-5 ggr, rör med en slickepott mellan varven.
När osten smält men inte urvattnats är det klart.
Knåda in ägget i osten med en slickepott.
Knåda in de torra ingredienserna i ostsmeten med händerna.
Knåda länge tills degen inte är trådig av osten längre, jag brukar knåda i ca 10 minuter.
Om degen svalnat och blivit svår att hantera kan man mikra på låg värme en liten stund så blir den mjuk igen.
Kavla ut degen mellan bakplåtspapper.
Skär ut rundlar, jag fick ut 6 stora och 7 mindre.
Lägg valfri fyllning på varje rundel, jag hade välkryddad stekt köttfärs.
Pensla kanterna med uppvispat ägg.
Vik halva rundeln deg över fyllningen och kläm ihop med fingrarna eller en gaffel.
(Jag använder plastformar för ravioli.)
Fritera empanadas i olja i 175 grader ca 1 minut per sida tills gyllenbruna och frasiga.
Servera dina empanadas med sallad och en god kall sås att dippa i, t.ex tomatsalsa, tzatziki, majonnäs eller aioli.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
OBS! Mozzarellan ska vara den torra sorten som man kan riva själv eller färdigriven på påse, inte de runda bollarna som ligger i vätska.
Mikra mozzarellaosten på 500W i 30 sek intervaller ca 4-5 ggr, rör med en slickepott mellan varven.
När osten smält men inte urvattnats är det klart.
Knåda in ägget i osten med en slickepott.
Knåda in de torra ingredienserna i ostsmeten med händerna.
Knåda länge tills degen inte är trådig av osten längre, jag brukar knåda i ca 10 minuter.
Om degen svalnat och blivit svår att hantera kan man mikra på låg värme en liten stund så blir den mjuk igen.
Kavla ut degen mellan bakplåtspapper.
Skär ut rundlar, jag fick ut 6 stora och 7 mindre.
Lägg valfri fyllning på varje rundel, jag hade välkryddad stekt köttfärs.
Pensla kanterna med uppvispat ägg.
Vik halva rundeln deg över fyllningen och kläm ihop med fingrarna eller en gaffel.
(Jag använder plastformar för ravioli.)
Fritera empanadas i olja i 175 grader ca 1 minut per sida tills gyllenbruna och frasiga.
Servera dina empanadas med sallad och en god kall sås att dippa i, t.ex tomatsalsa, tzatziki, majonnäs eller aioli.
Alex Schenkman says:
Hej!
Tack för ditt recept!
1) Kan man använda annan ost än mozarella?
2) Kan man tillaga i ugn med denna deg?
Amonazon says:
1) Jag har inte testat annan ost än mozzarella så jag vet faktiskt inte.
2) Ja man kan tillaga degen i ugn.
Till exempel som pizzadeg (förgrädda botten, lägg på fyllning, in i ugn igen) men testa även som tunna chips med tacokrydda eller med kanel och sötningsmedel som tilltugg till fikat.
Daniel says:
Om man inte har mikro? Kan man knåda i bakmaskin istället för med händerna?
LCHF-arkivet says:
Du kan smälta osten försiktigt i en kastrull.
Visst kan du knåda i maskin.
Annika Rehnström says:
Är det någon som testat att frysa dem?