En Focaccia är ett italienskt bröd som man bakar i långpanna och sedan skär upp i bitar. Ett otroligt gott bröd som man kan variera smaksättningen på i oändlighet nästan, men det som de flesta brukar använda sig av för att smaksätta det med är oliver, rosmarin, timjan, fetaost, körsbärstomater, rödlök eller soltorkade tomater. Kanske inte allt på en gång, men lite blandade varianter.
Det här är ett recept på LCHF-Focaccia som jag snappade upp på Facebook.
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.
Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.
Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt färskosten och rör om till en slät smet.
Tillsätt det smälta smöret och rör om igen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda ner dem i äggsmeten. Rör om till en slät och fin smet.
Häll upp smeten i en långpanna (ca 15x23cm), det kan vara en fördel att använda bakplåtspapper med.
Ställ in mitt i ugnen och grädda i cirka 25 minuter.
Nina Farhangian says:
Bra
Ulla says:
Var får man tag på finerhusk? Verkar ha utgått i tillverkning?
Martina Härnqvist says:
Finns i min vanliga ica butiker eller på bodystore tex.
LCHF-arkivet says:
Fiberhusk finns i de flesta butiker. Står ofta på glutenfria avdelningen.
Marie says:
Jag köpte psylliumfiber på Coop, mycket billigare än fiberhusk. Tar bara 1 msk till detta recept, räcker fint. Tycker att den lite beska smaken slår igenom med 2 msk. 😊
Emma says:
För den som räknar:
Hela brödet utan “fyllning” är 65 g protein, 248 g fett, 15 g kolhydrater (10, 86 och 2%)
Om den delas i 10 bitar blir det per bit: 6,5 g protein; 24,8 g fett; 1,5 g kolhydrater.
Ingela says:
Tackar 🙂
Shirley says:
Hej är allergisk mot mandel. Vad kan jag ersätta mandelmjölet med? Tack!
Karolina says:
Jag har kikärtsmjöl, precis lika gott!
Kent Fingal says:
10 portioner? I en “långpanna” på 15x23cm? Blir ganska små brödbitar!
Åsa says:
Tänkte precis samma. Kan knappast kallas långpanna! Går det att dubbla receptet rakt av?
Helena says:
Svampig i konsistensen. Tips på hur man undviker det? Lite längre baktid? Mindre ägg? Mer av nåt annat?
Susanne says:
Jättegott och saftigt bröd
Ingela says:
Fantastiskt god Focaccia.
Gjorde 1 1/2 sats till en panna i strl 30×23.
Marina says:
Godaste lchf brödet jag har lagat!
LCHF-arkivet says:
Men vad roligt att höra!
Ingrid says:
För mycket salt i min smak.
LCHF-arkivet says:
Saltet är lite av en smaksak… då får man minska lite på det till nästa gång.
Lisa says:
Jag upplever att brödet blir mindre svampigt om man använder större form. Upp emot dubbla strl på formen.
Inger says:
Finns det något att ersätta färskosten med? Tål inte mjölkprodukter
Jessica Ledin says:
Detta var helt fantastiskt gott! Rekommenderar varmt. Gjorde sig mycket bra till soppa. Detta kommer att göras mååååååååånga gånger!!!!!