Det här är nog en av de absolut mest omskrivna bröd som någonsin har dykt upp i LCHF-sammanhang. När det dök fram på olika Facebookgrupper så spreds det med massiv kraft.
Nu har jag äntligen lyckats att få till riktigt goda frallor som även går under namnet The Bröd på Facebook.
Det finns otaliga mängder med receptvarianter, men detta funkade perfekt för mig och jag använde dessa till att göra toast med dessutom.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ner äggvitorna i de torra ingredienserna så att det blir lite som en smulpaj.
Koka upp vattnet och häll sedan ner det i bunken och vispa tills det att degen börjar att klättra lite på visparna.
Forma 6 stycken lika stora bullar av dem. Du kan göra dem ganska så platta för de reser sig en del.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.
Ta ut dem och låt dem ligga och svalna på ett galler.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ner äggvitorna i de torra ingredienserna så att det blir lite som en smulpaj.
Koka upp vattnet och häll sedan ner det i bunken och vispa tills det att degen börjar att klättra lite på visparna.
Forma 6 stycken lika stora bullar av dem. Du kan göra dem ganska så platta för de reser sig en del.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter.
Ta ut dem och låt dem ligga och svalna på ett galler.
Anders says:
Vad har man olivoljan till?
Marie Roos says:
Perfekt frukostfralla! Det jag ändrade på var att jag hade slut på mandelmjöl så jag körde mandlar i assistenten tills det nästan var mjöl. De blev mörkare men med brödkänsla.