LCHF hallonkladdkaka!

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 12 röster - Betygsätt

En ljuvlig hallonkladdkaka som är superenkel att göra och så SÅ god!

Läs mer 13 kommentarer Skriv ut
DSCF3023
ANNONS
Profilbild för Evelina WramnertSkapareEvelina Wramnert
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En ljuvlig hallonkladdkaka som är superenkel att göra och så SÅ god!

 

Ingredienser

Mängd12 Portioner
Kladdkakan
 150 g smält smör
 1 nypa salt
 3 ägg
Topping:
 1-2 dl frysta hallon

 

Gör så här:

1

Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.

2

Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.

3

Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.

4

Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.

5

Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 12

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kladdkakan
 150 g smält smör
 1 nypa salt
 3 ägg
Topping:
 1-2 dl frysta hallon

Instruktioner

1

Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.

2

Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.

3

Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.

4

Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.

5

Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.

LCHF hallonkladdkaka!
Profilbild för Evelina Wramnert

Recept av: Evelina Wramnert

Jag heter Evelina och är 28 år gammal. Här samlar jag mina LCHF recept! Hoppas att du ska hitta någonting som faller dig i smaken och som inspirerar dig till en mysig stund i köket!

Visa alla recept från Evelina Wramnert Hemsida http://evelinasvarld.se

Kommentarer

  • Hej
    Tyvärr tog det betydligt längre tid i min ugn. 23 minuter i stället för 10-12 minuter
    Men den blev god i alla fall

  • Jag provade detta då jag äntligen fått tag i Sukrin Gold. Istället för hallon tog jag två stjälkar rabarber som jag skar ner i ca centrimetertjocka bitar och satte i smeten i formen. Jisses så gott det blev!!!!

  • Gjorde smeten efter receptet förutom att jag tog björksocker och lite Stevia (ca 1 dl sammanlagt), skivade banan och rabarber som jag la i ett fint mönster i smeten. Gräddade 20 minuter i vanlig ugn, det blev perfekt konsistens. Jättegod kaka!

  • Tog kokosmjöl istället för mandelmjöl då jag inte tål mandel. La även i någon matsked creme fraiche, blev supergott!

  • Älskar denna hallonkaka, fast jag tycker att det räcker med 1dl sötning, idag provade jag att ha i citronzezt och saften från 1 citron. Väntar med spänning på att den ska svalna, den luktar så gott.

  • Ni måste testa att tillsätta citronzest och saft från i citron, bara 1 dl sukrin gold och ca 1/2 -1 dl frusna hallon utan sötning. Min form var ca 21cm och i grädda 200 grader ( vanlig ugn) i ca 25min. Den var godast när den stått i kylen en stund, så krämig och god som en vanlig kladdkaka.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida