En ljuvlig hallonkladdkaka som är superenkel att göra och så SÅ god!
Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.
Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.
Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.
Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.
Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.
Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.
Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.
Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.
Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.
Annica says:
Hej
Tyvärr tog det betydligt längre tid i min ugn. 23 minuter i stället för 10-12 minuter
Men den blev god i alla fall
Evelina Wramnert says:
Det kan kanske skilja lite beroende på ugn ☺ Kul att du tyckte om kakan ☺
Annica says:
Men visst är temperaturen 175 gr för en vanlig ugn – inte varmluft
Evelina says:
Det är 175 grader i varmluftsugn ☺
Tina says:
Mycket smarrig!! Man kan nog byta ut hallonen till blåbär eller kaneläpplen 😁
Marie says:
Den måste jag testa med rabarber
Marie Gustavsson says:
Sukrin gold. Kan det bytas ut mot den lila Nicks?
Jessica says:
Jag provade detta då jag äntligen fått tag i Sukrin Gold. Istället för hallon tog jag två stjälkar rabarber som jag skar ner i ca centrimetertjocka bitar och satte i smeten i formen. Jisses så gott det blev!!!!
Anneli says:
Gjorde smeten efter receptet förutom att jag tog björksocker och lite Stevia (ca 1 dl sammanlagt), skivade banan och rabarber som jag la i ett fint mönster i smeten. Gräddade 20 minuter i vanlig ugn, det blev perfekt konsistens. Jättegod kaka!
Sandra says:
Tog kokosmjöl istället för mandelmjöl då jag inte tål mandel. La även i någon matsked creme fraiche, blev supergott!
Louella83 says:
Älskar denna hallonkaka, fast jag tycker att det räcker med 1dl sötning, idag provade jag att ha i citronzezt och saften från 1 citron. Väntar med spänning på att den ska svalna, den luktar så gott.
LCHF-arkivet says:
Vad skoj att höra! Hoppas den smakar.. låter jättegott!
Louella83 says:
Ni måste testa att tillsätta citronzest och saft från i citron, bara 1 dl sukrin gold och ca 1/2 -1 dl frusna hallon utan sötning. Min form var ca 21cm och i grädda 200 grader ( vanlig ugn) i ca 25min. Den var godast när den stått i kylen en stund, så krämig och god som en vanlig kladdkaka.