LCHF hallonkladdkaka!
Skapat:
10 april, 2018
Senast ändrat:
1 april, 2024

7
En ljuvlig hallonkladdkaka som är superenkel att göra och så SÅ god!
Servings: 12
Ingredienser
Kladdkakan
- 150 g smält smör
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 dl sukrin gold
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 3 st ägg
Topping:
- 1-2 dl frysta hallon
- ca 0,5 tsk sukrin melis
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.
- Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.
- Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.
- Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.
- Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!