LCHF hallonkladdkaka!
Sparat av:
0
st
En ljuvlig hallonkladdkaka som är superenkel att göra och så SÅ god!
Sparat av:
0
st
Portioner: 12
Ingredienser
Kladdkakan
- 150 g smält smör
- 2 dl mandelmjöl
- 1,5 dl sukrin gold
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 3 st ägg
Topping:
- 1-2 dl frysta hallon
- ca 0,5 tsk sukrin melis
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.
- Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.
- Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.
- Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.
- Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!