Jag tror att många som börjar med LCHF saknar möjligheten att kunna äta en hederlig hamburgare med bröd.
Nu är det möjligt... här har du ett LCHF-recept på hamburgerbröd som är helt ok att äta när du ska göra dina LCHF-hamburgare.
Receptet ger fyra stycken bröd.
Ett hamburgerbröd innehåller cirka 2 kolhydrater.
Vispa ihop alla ingredienser lite snabbt med en elvisp eller liknande.
Låt degen stå och svälla i cirka 20 minuter.
Forma fyra stycken lika stora bröd och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på.Platta ut dem lite och forma dem runda och fina.
Strö sesamfrön över och tryck till dem lite med handflatan så att de fastnar.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienser lite snabbt med en elvisp eller liknande.
Låt degen stå och svälla i cirka 20 minuter.
Forma fyra stycken lika stora bröd och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på.Platta ut dem lite och forma dem runda och fina.
Strö sesamfrön över och tryck till dem lite med handflatan så att de fastnar.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.
Ida Nordkvist says:
Hej, jag söker efter hamburgerbröd som blir så lika ”vanliga” som möjligt. Dvs luftiga. Är dessa det?
LCHF-arkivet says:
Då får du nog leta, tyvärr. Det är otroligt svårt att få till.
Eva says:
Vispa äggen hårt blir det fluffigare
Panteha says:
Hej,
Går det att frysa in brödet? Bör man låta det självtina sen isf?
Hur länge håller den annars?
Panteha says:
Blev riktigt gott och lyckat, tack för receptet!! Känns bra att öta god burgare och veta att man inte får i sig väldigt mkt kolhydrater!
Jon Doe says:
Kan det vara så lite som 2g kolhydrater med Pofiber o Husk per bröd?
Jon Doe says:
Kan det vara så lite som 2g kolhydrater med Pofiber o Husk per bröd? Eller hur funkar detta?
Elli says:
Ska 2 msk sesamfrön blandas med öveiga ingredienser i smeten?
LCHF-arkivet says:
Nej, det är för topping.
Jag som varit otydlig i beskrivningen. Jag skall se till att ändra det.