LCHF-Lakritsfudge

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 10 röster - Betygsätt

Lakritsfudge har varit lite återkommande på många olika LCHF-sidor och jag tänkte att jag skulle göra ett försök jag med. Hittade lite olika recept och…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
LCHF-Lakritsfudge
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Lakritsfudge har varit lite återkommande på många olika LCHF-sidor och jag tänkte att jag skulle göra ett försök jag med. Hittade lite olika recept och satte ihop mitt egna som jag kände kunde funka.

Beställ ingredienser här!
- Lakritspulver (EKO)

En stor fördel med just lakritsfudge är att det behövs inte mycket mer än en bit för att man skall vara nöjd. Det smakar väldigt mycket och man vill i stort sett inte ha mer än en bit.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 2 deciliter Grädde 40%
 50 g Smör
 1 msk Sötning

 

Gör så här:

1

Blanda alla ingredienser i en kastrull och ställ den på plattan och låt allt sjuda. OBS, det får inte stormkoka, för då skär det sig.

3

Låt det stå och sjuda tills det att du har en ganska så tjock och fast kräm. Det kan ta upp till 30 minuter. Det gäller att ha lite känsla och man kanske måste testa sig fram några gånger. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast.

5

Häll upp smeten i en liten fyrkantig form, typ 10x10 cm som du klätt med bakplåtspapper.

7

Ställ in i kylen över natten och låt stelna.

9

Ta ut den och skär upp i lagom stora bitar. Gör hellre lite mindre bitar. Värm gärna kniven i varmt vatten innan du skär så slipper du att det fastnar på kniven.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter Grädde 40%
 50 g Smör
 1 msk Sötning

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser i en kastrull och ställ den på plattan och låt allt sjuda. OBS, det får inte stormkoka, för då skär det sig.

3

Låt det stå och sjuda tills det att du har en ganska så tjock och fast kräm. Det kan ta upp till 30 minuter. Det gäller att ha lite känsla och man kanske måste testa sig fram några gånger. Rör om lite då och då så att det inte bränner fast.

5

Häll upp smeten i en liten fyrkantig form, typ 10x10 cm som du klätt med bakplåtspapper.

7

Ställ in i kylen över natten och låt stelna.

9

Ta ut den och skär upp i lagom stora bitar. Gör hellre lite mindre bitar. Värm gärna kniven i varmt vatten innan du skär så slipper du att det fastnar på kniven.

LCHF-Lakritsfudge
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida